Παρασκευή 28 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Τα απεργιακά τους πόστα πιάνουν, για άλλη μια φορά, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας αυτό το Σαββατοκύριακο στο δήμους Θιναλίων και Εσπερίων, με την 48ωρη απεργία τους, ενάντια στην ασυδοσία και αυθαιρεσία των μεγαλοξενοδόχων. Απλήρωτη εργασία, εντατικοποίηση της δουλιάς, ελλείψεις προσωπικού, άρνηση καταβολής των δεδουλευμένων, παραβίαση ωραρίων και ρεπό είναι στην ημερήσια διάταξη στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας, αναδεικνύοντας σε μονόδρομο για τους εργαζόμενους τη δράση με το ταξικό τους σωματείο και το ΠΑΜΕ.

ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ: Αμεση και πλήρη επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης χωρίς να χαθεί καμία θέση εργασίας απαιτούν οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα της Θεσσαλονίκης. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην πώληση της Εμπορικής Τράπεζας σε σχέση με τη ΒΦΛ, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι η πώληση της Εμπορικής θα χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση ως πρόφαση, για να απαλλαγεί από τις πολιτικές της ευθύνες για τη ΒΦΛ. Πώληση της Εμπορικής Τράπεζας σημαίνει κλείσιμο του εργοστασίου, τονίζει και υπογραμμίζει ότι χρειάζεται κοινός αγώνας εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα κι εργαζομένων στη ΒΦΛ, για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, για να μην κλείσει το εργοστάσιο, για να μην ξεπουληθεί η Εμπορική. Μοναδική ρεαλιστική λύση προβάλλει η δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα λιπασμάτων, καταλήγει το ΠΑΜΕ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ: Την κατηγορηματική αντίθεσή του στην τροπολογία της ΝΔ για τα βαρέα και ανθυγιεινά, που στηρίχτηκε στον 3029/02 Νόμο του ΠΑΣΟΚ, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Αθηνών και Περιχώρων. «Οι εργαζόμενοι του κλάδου θα αντισταθούν και θα απαιτήσουν να σταματήσει η προσπάθεια περικοπής ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Απορρίπτουμε την προσπάθεια διάσπασης σε παλιούς και νέους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι θα ενωθούμε σε μια γροθιά. Δε θα απεμπολήσουμε δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα», επισημαίνει το Συνδικάτο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κάλυψη στους τραπεζίτες για την προκλητική τους στάση απέναντι στο ζήτημα της σύμβασης παρείχε, για μια ακόμη φορά, χτες ο υπουργός Εργασίας, Σάββας Τσιτουρίδης, που συναντήθηκε διαδοχικά με εκπροσώπους των εργαζομένων και των εργοδοτών. Ο υπουργός κάλεσε τις δύο πλευρές «να αναλάβουν τις ευθύνες τους», βγάζοντας λάδι τους τραπεζίτες που ζητάνε το πετσόκομμα θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων και ανατροπή του ωραρίου με αντάλλαγμα την υπογραφή κλαδικής σύμβασης. Συνένοχη στις αντεργατικές μεθοδεύσεις και η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ, που παρέπεμψε τις κινητοποιήσεις το ...Σεπτέμβρη, ενώ με την τακτική της αφήνει ανοιχτό το δρόμο να συζητηθούν οι αξιώσεις των τραπεζιτών στις διαπραγματεύσεις.

ΟΤΕ: Νέα συνάντηση της ΟΜΕ - ΟΤΕ με τη διοίκηση του Οργανισμού θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ χτες συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας μετά από πολυήμερες αναβολές. Η διοίκηση του ΟΤΕ έχει ξεκαθαρίσει πως επιδιώκει αντιδραστικές αλλαγές στο ΓΚΠ και προτείνει αυξήσεις στα όρια του πληθωρισμού.

ΟΣΕΥΓ: Την αντίθεσή του στις νέες διευθετήσεις του ωραρίου των δημοσίων υπηρεσιών εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας, μετά την κοινοποίηση της σχετικής εγκυκλίου. «Η αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας δε βοηθά ούτε την εξυπηρέτηση των πολιτών ούτε τις υπηρεσίες, και δημιουργεί προβλήματα στην ποιότητα ζωής μας και ιδιαίτερα στους εργαζόμενους γονείς», σημειώνει η ΠΟΣΕΥΓ.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Την υποκρισία της κυβέρνησης που, από τη μια μιλά διαρκώς για χιλιάδες προσλήψεις αλλά από την άλλη αφήνει τα καταστήματα του ΙΚΑ με τρομερές ελλείψεις, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά και πέριξ δήμων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αναδιάρθρωση» σε όφελος των μονοπωλίων(2009-09-17 00:00:00.0)
Ασαφείς οι στόχοι του προγράμματος «εξυγίανσης»(2007-06-07 00:00:00.0)
Κανένα περιθώριο για υποχώρηση(2006-06-24 00:00:00.0)
Επιζήμια η τακτική του συμβιβασμού(2006-04-20 00:00:00.0)
Επιμένουν αγωνιστικά(2006-02-24 00:00:00.0)
«Μπαλάκι» σκοπιμοτήτων εργαζόμενοι και αγρότες(2006-01-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ