Πέμπτη 27 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Δεν έγινε ρουφιάνος και τον δικάζουν!

«Σε μια κόλλα χαρτί τύλιξε η Αστυνομία και ειδικότερα η Ασφάλεια, έναν νεαρό Χανιώτη (...) το έγκλημά του: Προσφάτως αξιωματικός της Ασφάλειας του τηλεφώνησε και του ζήτησε να τον ενημερώνει για όποιες αξιόποινες πράξεις πέφτουν στην αντίληψή του αφού εργαζόταν σε επιχείρηση κοντά σε πάρκο. Ο νεαρός απάντησε πως δε βλέπει ούτε ξέρει τίποτα, ενώ ηχογράφησε στο κινητό του το τηλεφώνημα, το οποίο άφηνε να ακούσουν φίλοι και γνωστοί του. Κάποιοι ενημέρωσαν τον αστυνομικό (...) και ο νεαρός συνελήφθη» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»)

... άλλοι σπεύδουν να συνταχθούν

«Είναι υποκρισία να μη θέλουμε να δούμε και να σκεφθούμε τις βαθύτερες αιτίες του πολέμου. Να αποσιωπούμε π.χ. την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να αφοπλιστεί η παρακρατική και ξενοκίνητη Χεζμπολάχ, μία από τις αιτίες του πολέμου» (ο Α. Καρκαγιάννης στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

... με τη συμμαχία των προθύμων

«Σε προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ σχεδιάζουν να μετατρέψουν τον Λίβανο οι Ηνωμένες Πολιτείες. Εκμεταλλευόμενη την αστάθεια σε μια περιοχή στρατηγικής σημασίας η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται να ελέγξει στρατιωτικά ακόμη μία χώρα μετά το Ιράκ και να υλοποιήσει το όραμα για μια "νέα Μέση Ανατολή"» (η εκτίμηση στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ