Πέμπτη 13 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Ενιαία η μάχη στους δήμους και τη νομαρχία

Η αναγκαιότητα για κοινή δράση και συντονισμένο αγώνα με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» μπροστά στη μάχη των επερχόμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών αναδείχτηκε μέσα από τις τοποθετήσεις των υποψήφιων δημάρχων, Παναγιώτη Πάλμου στο Δήμο Βύρωνα, Βασίλη Λυκούρα στο Δήμο N. Ηρακλείου και Πέτρου Κονταρίνη στο Δήμο Κηφισιάς.

«Πρέπει να παλέψουμε για την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», τόνισε ο Π. Πάλμος. «Δε χρειάζεται μία εκτενής περιγραφή των προβλημάτων, που όλοι βιώνουμε. Πρέπει και σε αυτή τη μάχη να αναδεικνύουμε με πείσμα τις αιτίες που τα γεννούν, αλλά και τη διέξοδο από αυτά», συμπλήρωσε.

Στον ενιαίο αγώνα που έχουν να δώσουν οι αγωνιστικές δημοτικές παρατάξεις του Λεκανοπεδίου με τη ΝΑΣ, απέναντι στα προβλήματα που γεννά η ενιαία δομή εξουσίας κράτους και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναφέρθηκε ο Β. Λυκούρας. Υπογράμμισε ότι στη σημερινή κατάσταση ακόμα και τα λεγόμενα μικρά, τοπικά έργα, που χρειάζεται κάθε δήμος, δε γίνονται αν δεν αποφέρουν κέρδη στους επιχειρηματίες, μέσα από το χαράτσωμα των εργαζομένων που θα τα χρησιμοποιούν.

Το ζήτημα της υποβάθμισης της ζωής των εργαζομένων μέσα από τη φορολόγηση, το ξεπούλημα ελεύθερων χώρων, την ανταποδοτικότητα στις δημοτικές υπηρεσίες, την ιδιωτικοποίηση μιας σειράς τομέων, ως θέματα που δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορο το συνδικαλιστικό και νεολαιίστικο κίνημα μπροστά και στη μάχη των τοπικών εκλογών, έθιξε στην ομιλία του ο Π. Κονταρίνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ