Σάββατο 8 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία υλοποιούν τα αντιδραστικά μέτρα

Σχετικά με την τροπολογία της κυβέρνησης που αφορά στον επανακαθορισμό των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«H τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ και αφορά στον επανακαθορισμό των Βαρέων και Ανθυγιεινών του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, της ΔΕΗ και άλλων φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης αποτελεί βήμα εφαρμογής του αντεργατικού νόμου 3029 του 2002, που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ.

Αποδεικνύει πως η αντιασφαλιστική επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή, πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία υλοποιούν τα αντιδραστικά μέτρα που κυνικά εκφράζει ο Ν. Γκαργκάνας ως εκφραστής της πλουτοκρατίας.

H τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στοχεύει στο να πραγματοποιήσει αυτό που δεν πρόλαβε το ΠΑΣΟΚ μέσω της διαδικασίας επανεξέτασης, δηλαδή αποχαρακτηρισμού δεκάδων επαγγελμάτων που κατατάσσονται σήμερα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Αυτό σημαίνει νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων για χιλιάδες εργαζόμενους. Φυσικά, για μια ακόμα φορά τα κύρια πυρά επικεντρώνονται στους νέους εργαζόμενους.

Αντίθετα, για τα νέα ελάχιστα επαγγέλματα που τυχόν θα προστεθούν στη λίστα, για να προκύψουν οφέλη για τους εργαζόμενους, πρέπει οι εργαζόμενοι σε αυτά να εξαγοράσουν τα προηγούμενα χρόνια που με ευθύνη των κυβερνήσεων δεν ανήκαν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά!

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν τα μέτρα τους, να πουν "όχι" στο "διάλογο" της απάτης, να ξεσηκωθούν για την απόκρουση των νέων μέτρων και για την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών ασφαλιστικών νόμων από το 1992 ως σήμερα. Για την υπεράσπιση, επέκταση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Για σύνταξη στις γυναίκες στα 55, στα 60 για τους άνδρες, μια 5ετία αντίστοιχα λιγότερη για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ