Παρασκευή 23 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τον τιμούν τα παιδιά της Νίκαιας

Με εκδήλωση αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη τιμά ο Δήμος Νίκαιας, το καλλιτεχνικό έργο και τους κοινωνικούς αγώνες του συνθέτη. Το αφιέρωμα - καρπός συνεργασίας του Μουσικού, Χορευτικού, Εικαστικού Τμήματος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Νίκαιας, του Δημοτικού Ωδείου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης - θα πραγματοποιηθεί στις 30 /6 (9 μ.μ.), στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης).

Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης θα είναι παιδιά και έφηβοι της πόλης και μέσα από τη μουσική, το χορό, το τραγούδι και τη ζωγραφική θα προβάλουν το διαχρονικό χαρακτήρα του έργου του Μ. Θεοδωράκη. Λαϊκές ορχήστρες, ηλεκτρικές κιθάρες, παραδοσιακός και μοντέρνος χορός και χορωδιακό τραγούδι, με σκηνογραφία των μικρών δημιουργών του Πνευματικού Κέντρου, θα «ταξιδέψουν» σε ένα μέρος της μεγάλης μουσικής διαδρομής του συνθέτη, πιστεύοντας ότι αποτελεί ανεκτίμητη και ζωντανή κληρονομιά στο παρόν και το μέλλον. Παράλληλα, θα γίνει μια περιεκτική ιστορική αναδρομή, πλαισιωμένη από φωτογραφίες, άρθρα, κείμενα του Μ. Θεοδωράκη και αναφορές ανθρώπων της τέχνης και της πολιτικής, που θα φωτίζει το έργο του, συνδέοντάς το με τη ζωή και τους κοινωνικούς αγώνες.

  • Στα πλαίσια του πολιτιστικού «Καλοκαιριού 2006» του Δήμου Νίκαιας, το Πνευματικό Κέντρο του δήμου οργανώνει και τις παρακάτω εκδηλώσεις, στον πολιτιστικό πολυχώρο της Μηχανικής Καλλιέργειας (Θηβών 245, 210-4934390):

Από σήμερα (8 μ.μ.) έως τις 2/7, ομαδική έκθεση γυναικείας ερασιτεχνικής εικαστικής δημιουργίας, με θέμα «Με ερασιτεχνισμό και αγάπη...» (ώρες λειτουργίας 7-10 μ.μ.).

Στις 25/6 (7 μ.μ.) παρουσίαση του βιβλίου του Απόστολου Αποστολίδη «Ηταν σαν παραμύθι».

Από τις 8/7 (8 μ.μ.) έως τις 16/7 (7-10 μ.μ.) έκθεση ζωγραφικής του Γεωργίου Ρουμελιώτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ