Τρίτη 4 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλαλούμ πρωτάθλημα

Σήμερα αρχίζει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ), αλλά ακόμα οι ενδιαφερόμενοι αθλητές και παράγοντες δεν έχουν ενημερωθεί ούτε καν για την ώρα έναρξης, αλλά ούτε και για το πότε αγωνίζονται.

Το πολυδιαφημιζόμενο ενδιαφέρον της κυβέρνησης εξαντλείται στις φιέστες και στη χορήγηση κάποιων πριμ και επιχορηγήσεων σε ένα μέρος παραγόντων και αθλητών. Λείπουν οι υποδομές και τα μέτρα για μαζικό αθλητισμό, που είναι αναγκαία τόσο για τη χειραφέτηση όσο και για θεραπευτικούς λόγους σε αυτή την κατηγορία του πληθυσμού. Παράγοντες που πρωτοστατούν στη νόθευση και στη χειραγώγηση του συνδικαλιστικού κινήματος των ΑμΕΑ, κρατούν τα ηνία και στον ειδικό αθλητισμό, «έτσι για να μη χαλάει η πιάτσα».

Η ανοργανωσιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αντανακλά την κατάσταση που επικράτησε σε διάφορα προκριματικά τουρνουά, όπου αυτό που αντιμετώπιζαν παράγοντες και αθλητές ήταν η αδιαφορία και η προσβολή της αξιοπρέπειας των ΑμΕΑ από μεριάς των υπεύθυνων, γιατί η λογική που κυριαρχεί σ' αυτούς φαίνεται πως είναι «ας γίνουν οι αγώνες όπως όπως τώρα. Για αθλητικά ιδεώδη, για αξίες και διαφάνεια, ας τα αφήσουμε για άλλους».

Αυτό που αναδεικνύεται είναι η πολύμορφη εκμετάλλευση του χώρου, ενώ έρχεται και η παραολυμπιάδα του 2004, όπου φαίνεται να υπάρχει αρκετό φαγοπότι και σ' αυτήν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ