Τετάρτη 14 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
5ο - 6ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΟΑ
Τριήμερο πολιτικών εκδηλώσεων

Στις 30 Ιούνη, 1 και 2 Ιούλη θα πραγματοποιηθούν οι φετινές πολιτικές εκδηλώσεις που οργανώνει η Αχτιδική Επιτροπή για ντόπιους και μετανάστες εργάτες

«Θα συναντηθούμε και θα συζητήσουμε για τα προβλήματά μας, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Για το πώς θα οργανώσουμε καλύτερα τον αγώνα μας, ενάντια στον κοινό μας εχθρό, τον εχθρό των εργατών όλου του κόσμου, τον ιμπεριαλισμό, που είναι ο μόνος υπεύθυνος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς, αλλά και οι εργάτες σ' όλο τον κόσμο». Τα παραπάνω σημειώνει στην ανακοίνωση με την οποία απευθύνεται πλατιά σε ντόπιους και μετανάστες εργαζόμενους κάθε ηλικίας η Αχτιδική Επιτροπή 5ου-6ου Διαμερίσματος της ΚΟΑ του ΚΚΕ, μπροστά στο 6ο Τριήμερο πολιτικών εκδηλώσεων που θα ξεκινήσει στις 30 Ιούνη και θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιούλη, στο πάρκο ΦΙΞ (Πατησίων 307).

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση φορέων που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων ήταν το ΠΑΜΕ, φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος, μετανάστες και κοινότητες από το Σουδάν, τη Συρία, την Τουρκία, την Ουκρανία, το Μπανγκλαντές κλπ. Πρόκειται για εκδηλώσεις που οι κομμουνιστές έχουν καθιερώσει τα τελευταία έξι χρόνια, αναδεικνύοντας την ανάγκη να δυναμώνει διαρκώς ο κοινός, ταξικός αγώνας όλων των εργατών - ανεξάρτητα από τη φυλή, τη γλώσσα ή τη θρησκεία τους - ενάντια στους ιμπεριαλιστές.

Γι' αυτό κι η ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής τονίζει: «Η ζωή αποδεικνύει καθημερινά πως δεν υπάρχει καλός και κακός ιμπεριαλισμός, φιλεργατικά και αντεργατικά μονοπώλια... Δεν υπάρχει καλή και κακή αστική τάξη. Η αστική τάξη όλων των χωρών των μεταναστών είναι εξίσου εγκληματική και αντεργατική με την αστική τάξη της Ελλάδας. Εχει το δικό της μερίδιο ευθύνης, τη δική της συμβολή για τη μετανάστευση, για τις εμφύλιες συρράξεις, για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για την ανάπτυξη του ρατσισμού και του εθνικισμού».

Φέτος θα λειτουργήσουν δύο εξέδρες, με πλούσιες πολιτικές συζητήσεις αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ ο χώρος θα γεμίσει με περίπτερα μεταναστευτικών συλλόγων, για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές κλπ. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί η ανάγκη οργάνωσης των μεταναστών στα συνδικάτα, το δικαίωμα των παιδιών τους στη μόρφωση κλπ. Φωτίζοντας την ανάγκη να γίνει η σωστή, αγωνιστική διαπαιδαγώγηση των επόμενων γενιών υπόθεση όλων των εργαζομένων, η τρίτη μέρα των εκδηλώσεων θα είναι αφιερωμένη στη νεολαία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ