Τετάρτη 14 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η ΦΑΒΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΚΚΟΣ

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ, ΕΛΙΓΜΟΣ ΕΙΝΑΙ: «Ελπίζω να μην έχουν βάση οι πληροφορίες ότι το υπουργείο Παιδείας μελετά την αναστολή κατάθεσης του νόμου για το φθινόπωρο. Η κ. Γιαννάκου δεν μας έχει δώσει μέχρι τώρα την εντύπωση ανθρώπου που υποχωρεί στην πρώτη πολιτική δυσκολία. Αν αυτό συμβεί, η κυβέρνηση θα στείλει λάθος σήμα προς την κοινωνία. Η μεταρρύθμιση θα πρέπει να προχωρήσει» (ο Μανώλης Κοττάκης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΤΟΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ; «"Πουθενά η κ. Γιαννάκου δεν δήλωσε επισήμως ότι σκοπεύει να καταθέσει στο Θερινό Τμήμα της Βουλής τον νέο νόμο - πλαίσιο" τόνιζαν χθες χαρακτηριστικά - για πρώτη φορά - κύκλοι του υπουργείου Παιδείας» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

Ο «ΔΙΑΛΟΓΟΣ» ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: «Ας υποδειχθεί στην υπουργό να "παγώσει" το επίμαχο νομοσχέδιο μέχρι το φθινόπωρο και ας της επιβληθεί να επιδιώξει ό,τι απέφυγε συστηματικά τόσο καιρό: Τη συνεννόηση και τον διάλογο» (από το κύριο άρθρο στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΚΟΙΝΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΤΑ «ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΑ»... «Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ βασίζεται σε δύο καθαρούς άξονες: Στην ενίσχυση - ρητά και κατά προτεραιότητα - του δημόσιου πανεπιστημίου. Στη σαφή οριοθέτηση - στη βάση αυστηρών εγγυήσεων, αντίστοιχων προς αυτές των δημόσιων ΑΕΙ - της δυνατότητας ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, από φορείς ή ιδιώτες που αποβλέπουν να αναπτύξουν κοινωφελή δράση. Είναι λοιπόν προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί με την πρόταση της ΝΔ» (η Μ. Δαμανάκη στην κυριακάτικη «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ