Παρασκευή 9 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Δηλώνει «παρών» στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συνεργασίας

Το Σάββατο, 17 Ιούνη, συγκαλείται το Πανελλαδικό Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της οργανωτικής ανασυγκρότησης, το ΔΗΚΚΙ προχωρά το Σάββατο 17 Ιούνη στη σύγκληση του Πανελλαδικού Πολιτικού Συμβουλίου του με θέμα την πορεία προς τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό ανακοίνωσαν χτες τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οπως τόνισαν χτες τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Π. Μαντάς και Ν. Μπουζάνης, «το ΔΗΚΚΙ θα είναι "παρών" στις Νομαρχιακές και Δημοτικές Εκλογές, είτε με δικούς του επικεφαλής σε ψηφοδέλτια συνεργασίας με το ΚΚΕ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, τους Ελληνες Οικολόγους Χωρίς Σύνορα και ανένταχτους αγωνιστές, είτε συμμετέχοντας σε ψηφοδέλτια με επικεφαλής στελέχη προερχόμενα από τις παραπάνω δυνάμεις».

Επίσης τα στελέχη του ΔΗΚΚΙ υπογράμμισαν ότι «ήδη έχουν ανακοινωθεί αρκετοί μεγάλοι νομοί της χώρας, αλλά και πολλοί δήμοι όπου στελέχη του ΔΗΚΚΙ θα είναι επικεφαλής στα Ψηφοδέλτια Συνεργασίας, ενώ θα συμμετάσχει σε όλους τους νομούς και τους μεγάλους δήμους με υποψηφίους τους δημοτικούς και νομαρχιακούς συμβούλους που είτε είχαν εκλεγεί ή συμμετάσχει στις εκλογές το 2002 είτε θέτουν υποψηφιότητα για πρώτη φορά. Η ρηγμάτωση του Δικομματισμού και η προώθηση της υπόθεσης του Μετώπου των συνεπών αριστερών και ριζοσπαστικών δυνάμεων είναι το ζητούμενο σε αυτές τις εκλογές από το ΔΗΚΚΙ».

Κατηγορηματική, επίσης, ήταν η απάντηση της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ σε ερώτηση «σχετικά με τη φημολογία περί στήριξης από τη ΝΔ υποψηφίων του ΔΗΚΚΙ που είναι επικεφαλής σε ψηφοδέλτια συνεργασίας ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ, Κομμουνιστικής Ανανέωσης, Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών, όπως στην Πάτρα». Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής ο Π. Μαντάς τόνισε πως «σε αυτές τις εκλογές η ΝΔ πρέπει να πληρώσει και θα πληρώσει το βαρύ τίμημα που της αντιστοιχεί για την αντιλαϊκή πολιτική, που για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, αλλά και δικό της επιβάλλει στη χώρα. Αυτός είναι ο λόγος που επιδίδεται σε προεκλογικά τεχνάσματα μέσα από τα οποία επιδιώκει να εμφανιστεί με φιλολαϊκό προφίλ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ