Σάββατο 3 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΙΛΗ
Ελιγμοί για την Παιδεία

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.--

Σε ατμόσφαιρα απαισιοδοξίας, σύμφωνα με την «Πρένσα Λατίνα», προσήλθαν οι φορείς της Παιδείας στην πολύ κρίσιμη συνεδρίαση που θα αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων των μαθητών. Αντικείμενο της κρίσιμης συνεδρίασης το διάγγελμα της Προέδρου Μισέλ Μπατσελέ, μετά από βδομάδες καταλήψεων και συνεχόμενων διαδηλώσεων που σφραγίστηκαν από την αστυνομική βαρβαρότητα.

Στο διάγγελμα η Πρόεδρος της χώρας ανήγγειλε την κατάργηση της καταβολής αντιτίμου για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια, για πολύ περιορισμένο αριθμό μαθητών, 155.000, ισχυριζόμενη ότι είναι μεγάλο το κόστος. Τη θέσπιση ειδικής κάρτας για τους μαθητές, που θα τους επιτρέπει τη δωρεάν μεταφορά τους με τα μέσα συγκοινωνίας, επί 24 ώρες 7 ημέρες τη βδομάδα για όσο διαρκεί όμως το σχολικό έτος. Ακόμη, ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος σίτισης με μισό εκατομμύριο επιπλέον γεύματα και το άνοιγμα διαλόγου με όλους τους φορείς για τη μεταρρύθμιση στην Παιδεία.

Ηγετικά στελέχη του κινήματος των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δήλωναν ότι οι υποσχέσεις δεν απαντούν στα αιτήματά τους, και επιφυλάσσονταν για την παραπέρα στάση τους. Ισχύει πάντα το τελεσίγραφο για τη Δευτέρα 5 Ιούνη. Αναλόγως το ΚΚ Χιλής και η Ενωτική Συνομοσπονδία Εργατών (CUT), που έχουν καλέσει και σε γενική απεργία, μετά το γύρο των συναντήσεων με την κυβέρνηση δηλώνουν ότι αναμένουν περισσότερες διευκρινίσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ