Σάββατο 3 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
Αλληλεγγύη στους Τούρκους αγωνιστές

Μήνυμα συμπαράστασης προς τον αγωνιζόμενο λαό της Τουρκίας ενάντια στα λευκά κελιά, μετέφερε η ελληνική αποστολή της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατουμένους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, η οποία επισκέφτηκε την Ιστανμπούλ από τις 25 - 28 Μάη, από μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της ΟΛΜΕ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η ελληνική αποστολή συναντήθηκε με το δικηγόρο απεργό πείνας στην 55η μέρα Μπεχίτ Αχτσί και με μια σειρά από δημοκρατικούς φορείς της Τουρκίας.

«Θέλουμε να δώσουμε κεντρικό βάρος στη γνωστοποίηση όσων είδαμε και μάθαμε κατά την επίσκεψή μας», είπε ο Β. Παπαστεργίου, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας κατά τη χτεσινή συνέντευξη τύπου. Τόνισε ακόμα, ότι το απάνθρωπο στα λευκά κελιά τύπου F είναι η απομόνωση των κρατουμένων, οι οποίοι μπορεί να περάσουν και μήνες χωρίς να έχουν κάποια ανθρώπινη επαφή, ενώ υπολογίζεται ότι σε αυτά κρατούνται πάνω από 7.000 άνθρωποι, κυρίως για πολιτικούς λόγους.

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν ακόμα εκπρόσωποι που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους αγωνιστές της Τουρκίας, από τη Δημοκρατική Συσπείρωση, την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, το Συνδικάτο Οικοδόμων, την ΕΕΔΔΑ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, το ΣΥΝ, το ΜΕ.Ρ.Α κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ