Σάββατο 3 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ
Σε κλίμα ακραίου αντικομμουνισμού

ΠΡΑΓΑ.--

Σήμερα ολοκληρώνεται η εκλογική διαδικασία στην Τσεχία σε έντονο αντικομμουνιστικό κλίμα και με σημαντικά δείγματα πιθανής αλλοίωσης του αποτελέσματος. Και αυτό το δείχνει και η βρώμικη καμπάνια που βρίσκεται σε εξέλιξη ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας Μοραβίας (Τσεχίας), που οι αντιδραστικές δυνάμεις, κυρίως του λεγόμενου δεξιού Δημοκρατικού Κόμματος των Πολιτών, επιχειρούν να περιορίσουν το ρόλο του στην πολιτική ζωή. Θυμίζουμε τον άγριο ξυλοδαρμό του αντιπροέδρου του κόμματος Γίρζι Ντολέις, την προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας.

Συγκεκριμένα, οι εμπνευστές της καμπάνιας παραγωγής μπλούζας με το προκλητικό αντικομμουνιστικό περιεχόμενο «σκοτώστε έναν κομμουνιστή - ενισχύστε την ειρήνη» έχουν αποδοθεί σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την παρουσία των κομμουνιστών. Καλούν τους ψηφοφόρους να παραδώσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚ Βοημίας Μοραβίας (Τσεχίας) που αποστέλλονται ταχυδρομικά από τη δημοτική αρχή στους ψηφοφόρους ή να τα καταστρέψουν από τα εκλογικά τμήματα. Μάλιστα προσφέρουν και αμοιβή αντικομμουνιστικές μπλούζες, μια συνδρομή για την εβδομαδιαία εφημερίδα «Ρεσπέκτ» ή άλλα δώρα. Υπάρχει επίσης και παράδειγμα - που είδαμε χτες έκπληκτοι - εστιατορίου στο κέντρο της Πράγας που προσφέρει 1 μπίρα δωρεάν(!!!) για κάθε δύο ψηφοδέλτια του ΚΚ που θα του παραδώσουν οι πελάτες (η... προσφορά ισχύει για τις 2 μέρες των εκλογών).

Οπως αναφέρει συγκεκριμένη αντικομμουνιστική ομάδα, μέχρι την περασμένη Τετάρτη είχαν συγκεντρωθεί 2.500 τέτοια ψηφοδέλτια από την αποστολή στα σπίτια των ψηφοφόρων, τα οποία σκοπεύουν με «τελετουργικό τρόπο» να πετάξουν στα σκουπίδια...

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η εταιρία αθλητικών προϊόντων «Ροκ Πόιντ», που αναφέρει ότι όποιος παραδώσει ψηφοδέλτια των Κομμουνιστών και των Σοσιαλδημοκρατών θα έχουν μια έκπτωση 20% στα προϊόντα της. «Μην ψηφίσετε για μια κόκκινη συμμαχία. Ψηφίστε για μια έκπτωση 20%», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της συγκεκριμένης εταιρίας.

Σε ένα τέτοιο κλίμα εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να γίνουν γνωστά τα ξημερώματα της Κυριακής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ