Σάββατο 3 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΠΕΡΑΜΑ
Ζωτικής σημασίας τα οδικά έργα

Τις τεράστιες συνέπειες στην καθημερινή ζωή των κατοίκων του Περάματος, της Σαλαμίνας και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και τους κινδύνους που καθημερινά εγκυμονούνται από τη μη κατασκευή του δεύτερου δρόμου στο Πέραμα και τη συνεχή όξυνση των κυκλοφοριακών προβλημάτων την οποία συνεπάγεται, επισήμανε ο Γιάννης Πατσιλινάκος, υποψήφιος δήμαρχος Περάματος και επικεφαλής της παράταξης «Πέραμα - Σύγχρονη Πόλη», μιλώντας προχτές το βράδυ σε συγκέντρωση, στα γραφεία της Κίνησης.

Οι διαδικασίες για την κατασκευή του δεύτερου δρόμου, με παράλληλη σύνδεση με τη Λεωφόρο Σχιστού, την παραλιακή λεωφόρο, αλλά και τη γέφυρα Περάματος-Σαλαμίνας που πρέπει να κατασκευαστεί, είχαν ξεκινήσει όταν στο τιμόνι του δήμου ήταν η αγωνιστική δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Γ. Πατσιλινάκο. Ομως, εδώ και 3,5 χρόνια έχουν σταματήσει τα πάντα. Ετσι, ολόκληρη η περιοχή που είναι περιστοιχισμένη από τα καζάνια των εταιριών πετρελαιοειδών, «τα καζάνια του θανάτου» όπως τα χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι, δεν έχει δεύτερο δρόμο διαφυγής αν συμβεί ένα ατύχημα!

Ταυτόχρονα, και οι δύο δρόμοι της πόλης, η Ειρήνης και η Δημοκρατίας, είναι σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο κατά μέσον όρο να σκοτώνονται 10 άνθρωποι στους δρόμους αυτούς. Σοβαρά είναι τα προβλήματα και στη λεωφόρο Σχιστού, όπου συχνά σταθμεύουν νταλίκες, αυξάνοντας την επικινδυνότητα του δρόμου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Πέραμα είναι το σημείο από όπου περνούν και όλοι όσοι πηγαινοέρχονται στη Σαλαμίνα, ο πληθυσμός της οποίας το καλοκαίρι ξεπερνά τους 300.000 κατοίκους.

Ο Γ. Πατσιλινάκος παρουσίασε τις ολοκληρωμένες προτάσεις που εδώ και χρόνια έχει καταθέσει η παράταξη για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων και που προσκρούουν στην αδιαφορία της πολιτείας να δώσει λύση με την κατασκευή συγκεκριμένων έργων, επισημαίνοντας πως «μόνο με διεκδίκηση και οργανωμένο αγώνα μπορούμε να έχουμε λύσεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ