Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
«Διαλέγουν» το δρόμο του αγώνα

Συλλαλητήριο στις 18 του Δεκέμβρη στο Αργος

Σε αγωνιστική κινητοποίηση προχωρούν στις 18 του Δεκέμβρη οι πορτοκαλοπαραγωγοί του νομού Αργολίδας, απαιτώντας να δοθεί άμεσα λύση στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι παραγωγοί εσπεριδοειδών του νομού θα συντονίσουν τον αγώνα τους με τους κτηνοτρόφους της περιοχής και το Εργατικό Κέντρο Αργους, πραγματοποιώντας κοινό συλλαλητήριο το ερχόμενο Σάββατο στις 11 το πρωί, στην πλατεία Αγίου Πέτρου του Αργους.

Ολες αυτές τις μέρες, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού περιοδεύουν στα χωριά της περιοχής ενημερώνοντας τους παραγωγούς για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί και καλώντας τους να δώσουν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, διεκδικώντας μαζικά και αγωνιστικά την επιβίωσή τους.

Η αγανάκτηση των πορτοκαλοπαραγωγών του νομού έχει ξεχειλίσει, καθώς βλέπουν την κατάσταση χρόνο με το χρόνο να χειροτερεύει και ο μονόδρομος του αγώνα ενάντια στην πολιτική ξεκληρίσματος που ακολουθούν κυβέρνηση και ΕΕ είναι πλέον η μόνη λύση. Η φετινή χρονιά αποτελεί τρανή απόδειξη των καταστροφικών συνεπειών του κανονισμού της ΕΕ για τα οπωροκηπευτικά και του ΠΟΕ (πρώην ΓΚΑΤΤ), γιατί παρόλο που η παραγωγή είναι αυξημένη, το εισόδημα των παραγωγών αναμένεται να πέσει σε ακόμα πιο εξευτελιστικά επίπεδα. Συγκεκριμένα, στα επιτραπέζια πορτοκάλια οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες από πέρσι (μειωμένες κατά 10 με 20 δραχμές και αναμένεται να κατέβουν ακόμα περισσότερο), ενώ στα χυμοποιήσιμα πορτοκάλια τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Καμία σύμβαση δεν έχει υπογραφεί ακόμα, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να κινδυνεύουν να χάσουν την επιδότηση, αφού ήδη η προθεσμία έχει παρέλθει. Γεγονός που δίνει το «πάτημα» στους εμπόρους και βιομηχάνους να συνεχίζουν τους ασύστολους εκβιασμούς, υπό την ανοχή της κυβέρνησης, δίνοντας 2 έως 3 δραχμές το κιλό, τη στιγμή που η συγκομιδή μόνο στοιχίζει περισσότερο από 7 δραχμές στον παραγωγό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ