Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Αξιώνουν νέες ανατιμήσεις

Αλλαγή του τρόπου κοστολόγησης των φαρμάκων και συχνότερη έκδοση δελτίων τιμών αξιώνουν και πάλι οι φαρμακοβιομήχανοι. Ενδεικτικό της τακτικής που ακολουθούν και των πιέσεων που θέλουν να ασκήσουν, είναι ότι την αξίωσή τους αυτή τη συνδέουν με τα συσσωρευμένα χρέη των νοσοκομείων προς τις επιχειρήσεις τους εξαιτίας της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, που οδηγεί σε οικονομική ασφυξία τα νοσοκομεία. Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας έθεσαν τις αξιώσεις τους κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Χαραλάμπους.

Στη συνάντηση οι φαρμακοβιομήχανοι ζήτησαν να εκδίδονται συχνότερα δελτία τιμών, πράγμα που σημαίνει ότι συχνότερα θα εγκρίνεται η κυκλοφορία νέων φαρμάκων στην αγορά ή θα αλλάζουν οι τιμές σε ήδη κυκλοφορούντα προς όφελος των επιχειρηματιών του κλάδου. Επίσης, σε ό,τι αφορά την κοστολόγηση των φαρμάκων στάθηκαν στην κοστολόγηση των εισαγόμενων και εγχωρίως παραγόμενων φαρμάκων. Από την πλευρά του ο Γ. Χαραλάμπους πρότεινε στους φαρμακοβιομηχάνους να συμμετάσχουν σε ομάδα εργασίας «που θα μελετήσει και θα εκδώσει πόρισμα για το θέμα». Το γεγονός αυτό δημιουργεί ερωτηματικά για τις προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στις αξιώσεις των φαρμακοβιομηχάνων, αφού, όπως γίνεται φανερό, δεν αρνείται να ενεργοποιήσει τη μέθοδο της «ομάδας εργασίας» και μάλιστα με τη συμμετοχή των ίδιων των βιομηχάνων που θα εξετάσει τα αιτήματα των... βιομηχάνων και θα εκδώσει σχετικό πόρισμα.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ