Τρίτη 30 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Παναγιώτης Μανιτάρας
Παναγιώτης Μανιτάρας
Φωτ.

Στις 29 Γενάρη 2006 έπαψε να χτυπά η καρδιά της πολυαγαπημένης μας συζύγου, μητέρας και γιαγιάς ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ ΓΚΟΓΚΟΥ. Γεννήθηκε το 1930 στο χωριό Σήμαντρο Βοΐου από γονείς αγρότες. Το 1947 κατέφυγε στον ΔΣΕ, πήρε μέρος σε μάχες με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού και της απονεμήθηκε Μετάλλιο Ανδρείας.

Με το τέλος του Εμφύλιου, πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, παντρεύτηκε τον Βασίλη Γκόγκο και απέκτησε δυο παιδιά, τη Γιαννούλα και τον Παύλο. Εργάστηκε σε εργοστάσιο πλαστικών ειδών, διακρίθηκε για την εργατικότητά της και βραβεύτηκε με το Μετάλλιο των 100 χρόνων του Λένιν.

Το 1976 επαναπατρίστηκε και συναντήθηκε, έπειτα από 30 χρόνια, με τη μητέρα και τα αδέλφια της. Με μεγάλη προσπάθεια και πολλή δουλιά έστησε το σπιτικό της στην πατρίδα. Ηταν αγαπητή από όλους και βοηθούσε πάντα τους συνανθρώπους της.

Θα σε θυμόμαστε πάντα και θα είσαι πάντα στην καρδιά μας.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 20 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ και 30 ευρώ στην ΚΟ Κοζάνης.

Ο σύζυγός της Βασίλης, τα παιδιά και τα εγγόνια της.

* * *

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΑΔΗΜΑ από την Τήνο, Μεσανατολίτη, ασυρματιστή Αεροπορίας και μαχητή του ΔΣΕ, η σύζυγός του Αικατερίνη Καραδήμα για τον αγώνα 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στις 8 Μάη 2006 έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης-ΕΑΜ-ΕΛΑΣ- ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΡΟΚΚΟΣ, μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε στην Ποτιδάνεια Φωκίδας.

Το 40ήμερο μνημόσυνό του θα γίνει την Κυριακή 11 Ιούνη στην Ποτιδάνεια.

Στη μνήμη του η οικογένεια Αναστασίου Ρόκκου προσφέρει 150 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη», μέσω ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας.

* * *

Φτ. 2

Στη μνήμη των σεβαστών γονιών μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΝΙΤΑΡΑ και στη μνήμη των αγαπημένων θείων μου ΘΑΝΑΣΗ και ΑΣΗΜΩΣ ΜΑΝΙΤΑΡΑ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από το Μαλανδρίνο Φωκίδας, οι οποίοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας και το σοσιαλισμό, προσφέρω 60 ευρώ στο ΚΚΕ και 40 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Κέντρου Βύρωνα.

Σοφία Μανιτάρα
Σοφία Μανιτάρα
Κ. Μανιτάρα


Σουλτάνα Γκόγκου
Σουλτάνα Γκόγκου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ