Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ
Την χτυπούν και την ... υμνούν

Ημερίδα για την ...τόνωσή της στον ευρύτερο Πειραιά, ενώ υπονομεύεται

Πρώτα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους να κλείσει η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος και μετά διοργανώνουν ημερίδες, όπως αυτή που έκανε προχθές η Νομαρχία Πειραιά, για τις νέες δυνατότητες στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία στον Πειραιά, το Πέραμα και τη Σαλαμίνα. Στην ημερίδα αυτή, που η νομάρχης Μ. Τσανάκη είπε ότι γίνεται κυρίως για να έρθουν σε επαφή οι προσφέροντες και οι ζητούντες τις υπηρεσίες της Ζώνης, εγκωμιάστηκαν και δικαίως οι ικανότητες των εργαζομένων, καθώς και η τεχνογνωσία που έχουν κατακτήσει λόγω της μακρόχρονης παράδοσης στη ναυπηγική βιομηχανία που έχει η περιοχή. Με μια όμως μικρή λεπτομέρεια: Δεν είπαν ότι αυτή η τεχνογνωσία πετιέται στα σκουπίδια, αφού επιχειρείται να πειστούν οι εργαζόμενοι να αλλάξουν δουλιά.

«Να ξαναχτυπήσει η καρδιά της ναυπηγοεπισκευής της Μεσογείου στον Πειραιά», είπε η νομάρχης. Ο ΟΛΠ, όμως, θέλει να μετατρέψει σε χώρους πάρκινγκ πούλμαν ένα μέρος της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. «Για να πάει καλά η ναυτιλία πρέπει έστω και με θυσίες να στηριχτεί η Ζώνη», είπε η νομάρχης. Το ποιος θα κάνει τις θυσίες το αποκάλυψε ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Καλός, υποστηρίζοντας ότι «Ζώνη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κίνητρα στους εφοπλιστές».

«Ολοι λένε ότι θέλουν να ζήσει η Ζώνη και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να πεθάνει», υπογράμμισε ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος, τονίζοντας: «Σε έναν Πειραιά που έχει καταστραφεί ο δευτερογενής τομέας και ο τριτογενής μόνο ανεργία προσφέρει, η Ζώνη μπορεί και πρέπει να ζήσει, αρκεί η πολιτεία να το αποφασίσει».

Το ότι δεν κλήθηκαν τα σωματεία των εργαζομένων στην ημερίδα, σίγουρα δεν είναι χωρίς σημασία και το επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Ι. Πουντίδης. «Τα κυβερνητικά κόμματα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δε θα την κλείσουν τη Ζώνη, ούτε προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά. Δε θα το επιτρέψουν οι εργαζόμενοι», τόνισε ο Ι. Πουντίδης.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη Ζώνη φάνηκε και από τις απουσίες αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών και της διοίκησης του ΟΛΠ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ