Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Δυναμική απάντηση

Στην Αθήνα, στις 10πμ, στην πλατεία Κάνιγγος, στη Θεσσαλονίκη και στην Καβάλα στις 10πμ στα Εργατικό Κέντρο και σε όλες τις μεγάλες πόλεις

«Πάρτε θέση στα αιτήματά μας». Αυτό θα απαιτήσουν σήμερα οι συνταξιούχοι της Αττικής από την κυβέρνηση και τα κόμματα, με συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία στη Βουλή, καθώς αύριο ξεκινά η συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού, ο οποίος είναι βαθιά αντιλαϊκός και αντισυνταξιουχικός. Στο «πόδι» είναι και οι συνταξιούχοι της υπόλοιπης χώρας, με πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Στην Θεσσαλονίκη οι συνταξιούχοι έχουν καθορίσει το αγωνιστικό τους «ραντεβού» για τις 10πμ στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Στην Καβάλα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί επίσης στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

«Ολοι στις πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις» καλούν με κοινή τους ανακοίνωση οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - Δημοσίου, ώστε να διεκδικήσουν δυναμικά ανθρώπινες συντάξεις.

Οπως σημειώνουν, η κυβέρνηση με κίνητρο την ΟΝΕ κάνει σοβαρές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, σε υγεία, παιδεία, πρόνοια, κοινωνική ασφάλιση και έφτιαξε έναν προϋπολογισμό λιτότητας και αντιλαϊκό. Οι συντάξεις μας - συνεχίζουν - έχουν ήδη απώλειες 25% και τα πράγματα χειροτερεύουν. «Τα καύσιμα - υπογραμμίζουν - αυξήθηκαν συμπαρασύροντας τα πάντα, το πετρέλαιο αυξήθηκε τόσο που θα σκεφτόμαστε να ανάψουμε το καλοριφέρ, από την 1η Γενάρη αυξάνονται τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες, ο ΟΤΕ αύξησε κατά 15% τις αστικές συνδιαλέξεις. Ετσι ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος για μας τους συνταξιούχους».

Η κυβέρνηση - τονίζουν - παράλληλα οδηγεί σε κατάρρευση τα Ταμεία, παραδίνοντας τα αποθεματικά τους στο τζόγο, ενώ ετοιμάζεται και το μεγάλο ασφαλιστικό που θα αποτελειώσει την κοινωνική ασφάλιση.

Από τα κόμματα θα απαιτήσουν να στηρίξουν τα αιτήματά τους, που είναι: Επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων με τα 20 μεροκάματα ανειδίκευτου, έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150.000 δρχ., μειωμένο εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες και αυξήσεις 10% στις συντάξεις μέχρι 150.000 δρχ., 8% στις μεγαλύτερες συντάξεις μέχρι 250.000 δρχ. και 5% στις συντάξεις από 250.000 δρχ. και πάνω.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ