Παρασκευή 19 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις και από τις νέες δηλώσεις Καραχασάν

Προσπάθεια υποβάθμισής τους από το ΠΑΣΟΚ

Να χαμηλώσει τους τόνους, επιχείρησε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν με την τοποθέτηση της υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ για την υπερνομαρχία Δράμας - Καβάλας - Ξάνθης, Γκιουλ Καραχασάν, η οποία τάχτηκε υπέρ της εκλογής των μουφτήδων από τη μουσουλμανική μειονότητα και κατά του διορισμού τους από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα με συνέντευξή της στην εφημερίδα της Ξάνθης «Εμπρός», η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ ανέφερε:

«Ο μουφτής πρέπει να εκλέγεται από τη μειονότητα. Δεν μπορώ να γνωρίζω εάν αποτελεί λύση το να διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Τουλάχιστον θα είναι αιρετός και θα γίνει επιλογή του μέσα από υποψηφιότητες». Η ίδια πρόσθεσε ότι «ένας δικαστικός λειτουργός που ασκεί ταυτόχρονα δικαστική εξουσία όπως ο μουφτής, ελέω Θεού, πρέπει να έχει την αποδοχή της μειονότητας». Μάλιστα, τη συγκεκριμένη πρότασή της, η Γκ. Καραχασάν σημείωσε ότι την έχει καταθέσει και σε «κομματικές διαδικασίες» του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του, ο Ν. Αθανασάκης έκανε λόγο για «αποσπασματική χρησιμοποίηση δηλώσεων της κας Καραχασάν» και πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα υπάρχει για το θέμα της επιλογής των μουφτήδων συγκεκριμένη νομοθεσία».

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να τοποθετηθούν για τη συγκεκριμένη πρόταση, με τον βουλευτή Γ. Νιώτη να σημειώνει ότι «θα πρέπει να συζητήσουμε με νηφαλιότητα την πρόταση της κ. Καραχασάν μέσα στα αρμόδια όργανα του κόμματος». Ο βουλευτής Φ. Πετσάλνικος δήλωσε ότι «αν και όλοι έχουν πέσει πάνω της, η κ. Καραχασάν επιδεικνύει ωριμότητα με τις τοποθετήσεις της».

Ο βουλευτής της ΝΔ Στ. Παπαθεμελής από την πλευρά του ανέφερε: «Δυστυχώς επαληθεύτηκαν όσοι ανησυχούσαν με την υποψηφιότητα της κ. Καραχασάν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ