Τετάρτη 10 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Την Κυριακή η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Την Κυριακή 14 Μάη πορευόμαστε στα χνάρια του μάρτυρα και αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, στη μεγάλη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.

Το κεντρικό σύνθημα είναι «ΕΜΠΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ». Η πορεία θα ξεκινήσει στις 8.30 το πρωί από τον Τύμβο του Μαραθώνα και θα τερματίσει στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος.

Το πρόγραμμα της πορείας

-- 8.00 ΤΥΜΒΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ. Τελετή

-- 8.30 Εκκίνηση Πορείας

-- 9.30 ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ. Στάση - Εκδήλωση

-- 12.00 ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΡΑΦΗΝΑΣ. Στάση - Εκδήλωση

-- 13.30 ΠΙΚΕΡΜΙ. Στάση - Εκδήλωση

-- 14.30 ΠΑΛΛΗΝΗ. Στάση - Ξεκούραση

-- 15.30 ΠΑΛΛΗΝΗ. Εκδήλωση

-- 17.30 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. Στάση - Εκδήλωση

-- 19.30 ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Τερματισμός της Πορείας (μέσω Βασ. Σοφίας στο Σύνταγμα) - Εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων. Συναυλία με τον τραγουδιστή Γιάννη Θωμόπουλο και το συγκρότημά του. Παραδοσιακοί χοροί με το χορευτικό της Βαγγελιώς Λύτρα.

Οδηγίες προς ειρηνοδρόμους

Η Οργανωτική Επιτροπή της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης πληροφορεί τους ειρηνοδρόμους που θα πορευτούν την Κυριακή 14 Μάη 2006 στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, προκειμένου να διευκολυνθούν κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τα εξής:

  • Θα πρέπει να είναι ντυμένοι με ελαφρά ρούχα και κατά προτίμηση με αθλητικές φόρμες και αθλητικά παπούτσια. Να προτιμήσουν βαμβακερές κάλτσες και όχι νάιλον.
  • Να φορούν καπέλο (σε περίπτωση ηλιοφάνειας) για προστασία από τον ήλιο και να αποφεύγουν να εκθέτουν στον ήλιο - προς αποφυγή εγκαυμάτων, γυμνά χέρια και πόδια.
  • Να πίνουν συχνά άφθονο νερό για την αποφυγή αφυδάτωσης και να μην καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
  • Οσοι έχουν προβλήματα υγείας θα είναι προτιμότερο να περπατήσουν μια μικρή απόσταση προς το τέλος της Πορείας ή να υποδεχτούν τους ειρηνοδρόμους στο Σύνταγμα.
  • Κατά την έναρξη της Πορείας θα πωλούνται καπέλα και μπλουζάκια με το σήμα της ΕΕΔΥΕ από την Οργανωτική Επιτροπή.
Πούλμαν για το Μαραθώνα

Για τη Μαραθώνια πορεία της Κυριακής 14 Μάη θα αναχωρήσουν πούλμαν τα οποία δρομολογούν η ΕΕΔΥΕ και οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης ως εξής:

-- Αθήνα, από πλατεία Κάνιγγος στις 6.45 για τον Τύμβο του Μαραθώνα (πληροφορίες στα τηλέφωνα 210.3844.853 και 210.3827.303).

-- Αμπελόκηποι, από Ιπποκράτους και Λεωφ. Αλεξάνδρας στις 7 π.μ. και στις 7.15 π.μ. από το σταθμό του Μετρό Αμπελοκήπων.

-- Χαλάνδρι, από την πλατεία Χαλανδρίου στις 7.15 π.μ.

-- Βύρωνας, από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείο) στις 7 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ