Τρίτη 2 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2006 - ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ
«Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε»!

Το πιο ζεστό χειροκρότημα για τον εκπρόσωπο των εργατών του Νησιού της Επανάστασης, Χ. Κ. Φρομέτα, από την Κούβα, ο οποίος χαιρέτισε τη συγκέντρωση με τη φράση - σύμβολο του Κομμουνιστικού Μανιφέστου

ο Χουάν Κάρλος Φρομέτα

Motion Team

ο Χουάν Κάρλος Φρομέτα
«Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η "νέα τάξη" των ιμπεριαλιστών», διαδήλωναν οι χιλιάδες εργαζόμενοι υποδεχόμενοι στο βήμα της συγκέντρωσης τον Κουβανό Χουάν Κάρλος Φρομέτα, μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Ο Χ. Κ. Φρομέτα μετέφερε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς του λαού της Κούβας, που λίγες ώρες αργότερα θα πραγματοποιούσε τη δική του μεγάλη διαδήλωση στην πλατεία της Επανάστασης.

Αναφέρθηκε στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ανά τον κόσμο που σπέρνουν το θάνατο και σημείωσε πως ο ιμπεριαλισμός αποκλείει την Κούβα, απειλεί την ανεξαρτησία της Βολιβίας και της Βενεζουέλας, πιέζοντας να εφαρμοστούν νεοφιλελεύθερα μοντέλα και στις χώρες αυτές σε βάρος των εργατών.

Και κατέληξε: «Την άγρια ιμπεριαλιστική πολιτική μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε μόνο με την ενότητα του παγκόσμιου εργατικού και κοινωνικού κινήματος. Με την οργανωμένη δράση μπορούμε ν' αλλάξουμε τον κόσμο.

Ας αντιμετωπίσουμε τους ιμπεριαλιστές με ενότητα και αλληλεγγύη μεταξύ των λαών μας. Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε. Σοσιαλισμός ή θάνατος. Ζήτω το ΠΑΜΕ. Πάντα μέχρι τη νίκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ