Τρίτη 2 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2006 - ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ανυπόταχτοι όρθιοι προχωράμε...

Απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα η εργατική τάξη του τόπου μας έκανε καθαρή την επιλογή της, έστειλε αποφασιστικό μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες

Με τη σφραγίδα του ΠΑΜΕ. Από την Κρήτη μέχρι τον Εβρο. Και από την Ικαριά μέχρι την Κέρκυρα. Χιλιάδες εργάτες και εργάτριες τίμησαν χτες την Εργατική Πρωτομαγιά του 2006. Με τα κόκκινα λάβαρα της τάξης τους. Με τις σημαίες του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, εργάτες και υπάλληλοι, νέοι και νέες, παράλληλα με την προβολή ολόκληρου του πλαισίου των σύγχρονων διεκδικήσεων της εργατικής τάξης στη χώρα μας έστειλαν ταξικό μήνυμα αλληλεγγύης στους λαούς που μάχονται τον ιμπεριαλισμό. Το σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» δονούσε τις 70 και πλέον συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Αποτύπωνε τη θέληση των εργαζομένων να μην έχει η χώρα μας καμιά εμπλοκή, καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η μαζικότητα όλων των πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων που οργανώθηκαν από τις ταξικές δυνάμεις, ο ενθουσιασμός, ο παλμός και η αποφασιστικότητα ήταν και η μεγάλη - ακλόνητη απόδειξη ότι το ΠΑΜΕ μπορεί! Μπορεί να συσπειρώνει τους εργάτες. Μπορεί να τους εμπνέει. Μπορεί να εκφράζει με τον πιο ατόφιο τρόπο τις αγωνίες και τους πόθους τους. Η δράση του εκφράζει τα γνήσια ταξικά τους αιτήματα. Τις διεκδικήσεις του σήμερα, αλλά και τη συμβολή του στους αγώνες για να γίνει πράξη το μεγάλο απελευθερωτικό όραμα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.

Χτες στους δρόμους που περπάτησαν οι χιλιάδες και χιλιάδες διαδηλωτές, στις πλατείες που γιόρτασαν και σήκωσαν τις σημαίες τους, έγινε ένα ακόμα βήμα για την ουσιαστική, την ταξική ενότητα της εργατικής τάξης. Εδώ, με το αμόνι των ταξικών συνδικάτων δένεται το ατσάλι της ταξικής ενότητας. Εδώ, στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σφυρηλατείται η πραγματική ενότητα, ενάντια στο κεφάλαιο, στους ιμπεριαλιστές, στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, στη δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ, στην υποκρισία των ψευτοαριστερών και των δήθεν.

Με νέο δυναμισμό το ταξικό κίνημα προχωρά. Από σήμερα και πάλι μπροστά. Με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, στη μάχη για τις κλαδικές συμβάσεις, για την κοινωνική ασφάλιση, για τα εργατικά δικαιώματα. Με το ΠΑΜΕ, σε κάθε μάχη, μικρή και μεγάλη για τα συμφέροντα των εργαζομένων, των ανέργων, των απόμαχων της δουλιάς. Για το δικαίωμα στην υγεία, στη μόρφωση και τον πολιτισμό.

Με το ΠΑΜΕ δίνουμε απάντηση στο κεφάλαιο και τους υποτακτικούς του, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Ενισχύουμε τα ταξικά συνδικάτα. Ριζώνουμε βαθιά στους χώρους δουλιάς, στα εργοστάσια, στις γειτονιές, παντού. Παντού όπου ιδρώνει και ματώνει η εργατιά.

Με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Ανυπόταχτοι, όρθιοι προχωράμε!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς(2012-05-03 00:00:00.0)
Κατάκτηση των εργαζομένων η ισχυροποίηση των ταξικών δυνάμεων(2008-04-01 00:00:00.0)
Ακόμα πιο δυνατοί προχωράμε μπροστά!(2007-03-30 00:00:00.0)
Μια γροθιά εργάτες στεριάς και θάλασσας(2006-02-24 00:00:00.0)
Μια σκληρή μάχη που κερδήθηκε!(2005-05-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ