Τρίτη 2 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2006 - ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ
ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΤΣΙΡΚΑΣ
Με οδηγό τους αγώνες της τάξης μας

«Απευθύνουμε αγωνιστικό - ταξικό χαιρετισμό σε όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο προσκλητήριο του ΠΑΜΕ, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Εργατική Πρωτομαγιά», τόνισε ο Π. Τσίρκας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και γραμματέας της ΔΗΣΕΚ στο χαιρετισμό του.

«Τιμάμε σήμερα τους νεκρούς αγωνιστές της παγκόσμιας εργατικής τάξης και των λαϊκών κινημάτων, που θυσιάστηκαν για την ειρήνη, την ελευθερία, τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Τη μνήμη των αγωνιστών του Εργατικού και Λαϊκού κινήματος της πατρίδας μας που αντιστάθηκαν στο φασισμό και ναζισμό. Τους 200 εκτελεσθέντες της Καισαριανής, τους ήρωες της εργατιάς, της αγροτιάς, του λαϊκού κινήματος που αγωνίστηκαν μέχρι σήμερα για τα δικαιώματά μας».

Η ΝΔ, επισήμανε, «συνεχίζει την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, γκρεμίζει και αφαιρεί με γρηγορότερους ρυθμούς, ότι δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν απομείνει». Στόχος του δικομματισμού είναι «να απογυμνώσει τους εργαζόμενους από κάθε δικαίωμα και κατάκτηση και να τους παραδώσει έρμαια στα νύχια των μεγαλοκαρχαριών της πλουτοκρατίας». Να χτυπήσει τους εργαζόμενους και τα ταξικά συνδικάτα, που αποτελούν εμπόδιο και αντιστέκονται σε αυτή την πολιτική.

«Συνένοχοι, σημείωσε πιο κάτω, σε αυτή την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική, είναι οι ηγετικές ομάδες των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και σε άλλα συνδικάτα που ακολουθούν τη λογική του δικομματισμού» και του «ψευτοδιαλόγου των κοινωνικών εταίρων».


Καταλήγοντας, κάλεσε «τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να συστρατευτούν με τις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις. Να δώσουμε ηχηρό ράπισμα με την ψήφο μας στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, στα ψηφοδέλτια του δικομματισμού. Να στηρίξουμε με την ψήφο μας τα ψηφοδέλτια της αγωνιστικής συνεργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ