Πέμπτη 20 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
«Εθνική υποχρέωση» η ελληνική εμπλοκή

«Εθνική υποχρέωση» χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε. Μεϊμαράκης, από το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου (ΕΛΔΥΚΟ), όπου βρέθηκε χτες ενόψει του Πάσχα, τη συμμετοχή της Ελλάδας στις ανά τον κόσμο ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ώστε «να μην είναι απομονωμένη από τις εξελίξεις».

«Η Ελλάδα, είπε, οφείλει να συμμετέχει σε όλες τις διεθνείς προσπάθειες και τις κινήσεις που γίνονται ιδιαίτερα στα Βαλκάνια, γιατί αναβαθμίζει το ρόλο της και με τη συμμετοχή της συμβάλλει στην εδραίωση της ειρήνης και σταθερότητας της περιοχής. Θεωρούμε ότι η συμμετοχή μας αποτελεί εθνική υποχρέωση διότι η Ελλάδα δεν είναι και δεν πρέπει να είναι απομονωμένη από τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή». Σημείωσε ακόμα ότι «οι υπηρετούντες στην ΕΛΔΥΚΟ εκτελούν μια αποστολή, το έργο και η προσφορά της οποίας έχει αναγνωριστεί από φίλους και συμμάχους, καταδεικνύοντας έτσι το σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας και οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις για την εμπέδωση ενός κλίματος ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Να σημειωθεί ότι η ΕΛΔΥΚΟ υπάγεται στη ΝΑΤΟική δύναμη Κοσσυφοπεδίου την KFOR, που κατέλαβε το Κοσσυφοπέδιο μετά τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς του 1999. Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με 679 στελέχη τους στην κατοχή του Κοσσυφοπεδίου. Συγκεκριμένα:

-- Στο Στρατηγείο της KFOR με 11 στελέχη και 2 στελέχη στη Θεσσαλονίκη στην Επιτελική Ζώνη Συγκοινωνιών Νότου της KFOR [CommZ(S)].

-- Ενα Μηχανοκίνητο (Μ/Κ) Τάγμα Πεζικού, συνολικής δύναμης 288 ανδρών, με έδρα το Ουρόσεβατς και στο οποίο έχει υπαχθεί μια διμοιρία Αρμενικής Δύναμης 34 ανδρών.

-- Ενα Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού, συνολικής δύναμης 218 ανδρών με έδρα τη Μητρόβιτσα.

-- Την Εθνική Τακτική Διοίκηση (ΕΤΔ) αποτελούμενη από 6 στελέχη.

-- Το Εθνικό Τμήμα Υποστηρίξεως (NSE), δύναμης 34 ανδρών.

-- Ενας Λόχος Μεταφορών 120 ατόμων, μετά από πρόσφατο αίτημα του ΝΑΤΟ, για τη μεταφορά των στρατηγικών - επιχειρησιακών εφεδρειών του ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ