Τρίτη 18 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Ολοι οι εργάτες να παλέψουμε μαζί

Η ανάγκη για κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργατών ήταν το συμπέρασμα της σύσκεψης
Η ανάγκη για κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργατών ήταν το συμπέρασμα της σύσκεψης
Ελληνες και μετανάστες εργάτες, οργανωμένοι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να αντισταθούν στην αντεργατική επίθεση. Αυτό ήταν το μήνυμα της προχτεσινής μαζικής σύσκεψης μεταναστών που διοργάνωσε η Αχτιδική Επιτροπή 5ου-6ου Διαμερίσματος της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, με θέμα τις τοπικές εκλογές και τη θέση των μεταναστών.

«Δεν είμαστε "σκουπίδια"», είπε χαρακτηριστικά ο Χασάς από το Σουδάν. «Χρειάζεται να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας. Και αυτό δε γίνεται αν δεν οργανωθούμε στα συνδικάτα. Και εκεί θα δούμε ποιος πραγματικά είναι μαζί μας και ποιος όχι».

«Δεν υπάρχει τομέας στην καθημερινή μας ζωή που να μη δέχεται επίθεση», τόνισε εξαρχής ο Γιάννης Μερεντίτης, γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής. «Σε αυτή την επίθεση σημαντικό ρόλο παίζουν δήμοι και νομαρχίες». Είναι χαρακτηριστικό, είπε, ότι «όταν πληρώνεις τα υπέρογκα δημοτικά τέλη κανείς δε ρωτάει αν είσαι Ελληνας ή μετανάστης».

Οι μετανάστες αναφέρθηκαν στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν μεταφραστές στις δημόσιες υπηρεσίες, μέχρι ότι αν και είναι οχτώ χρόνια στη χώρα δεν έχουν νομιμοποιηθεί. Από το ότι δεν υπάρχουν σχολεία για να μάθουν τα παιδιά τους τη μητρική γλώσσα ή ότι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα σχολεία ενηλίκων για την ελληνική γλώσσα αφού δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια, μέχρι τη μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Τα προβλήματα δε λύνονται μονομιάς. Χρειάζεται αγώνας. Χρειάζεται πάλη», τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Συμπαράταξη» και τη «Δημοτική Κοινωνική Κίνηση», που παραβρέθηκε και μίλησε στην εκδήλωση.

«Εμείς ξεκινάμε από το γεγονός ότι η εργατική τάξη είναι ενιαία. Λέμε ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα των εργατών ανεξάρτητα από το χρώμα ή τη θρησκεία», σημείωσε. Και επισήμανε ότι το ΚΚΕ αναδεικνύει τα συλλογικά προβλήματα των μεταναστών και αγωνίζεται για τη συλλογική τους λύση. «Οσο πιο οργανωμένοι είναι οι μετανάστες, τόσο πιο πολύ θα λύνουν τα προβλήματά τους», κατέληξε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποκούμπι για πρόσφυγες και μετανάστες ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ(2019-04-06 00:00:00.0)
ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΑ και πρόσβαση όλων σε πρόληψη και θεραπεία(2009-07-24 00:00:00.0)
Σημαντικά βήματα στη δουλειά με τους μετανάστες(2009-02-17 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τα παιδιά των μεταναστών(2007-03-30 00:00:00.0)
Ισχυρότερος όλων ο ταξικός δεσμός!(2006-06-27 00:00:00.0)
Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης(1998-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ