Σάββατο 8 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στη μάχη ενάντια στο συμβιβασμό

Κάλεσμα για αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία στις 13 Απρίλη

Να παρθούν μέσα από τις ΕΛΜΕ όσο το δυνατόν περισσότερες αποφάσεις για συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργιακή κινητοποίηση που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 13 Απρίλη, διεκδικούν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο χώρο της εκπαίδευσης. Ηδη, αποφάσεις για συμμετοχή με τρίωρη στάση εργασίας στην απεργία του ΠΑΜΕ στις 13 Απρίλη έχουν πάρει οι ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς, Δ΄ Ανατολικής Αττικής, Ε' Ανατολικής Αττικής, Ελευσίνας, Α΄ Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα μπροστά και στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ που θα γίνουν στις 3 με 5 Μάη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δίνουν τη μάχη για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών, για την ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύουν ενάντια στα λαϊκά στρώματα κυβέρνηση και κεφαλαίο με την ανοχή του ΠΑΣΟΚ.

Στο μεταξύ, η διαμόρφωση της εισήγησης από το ΔΣ της ΟΛΜΕ για τις γενικές συνελεύσεις, έδειξε για μια ακόμα φορά ότι οι δυνάμεις της πλειοψηφίας θα συνεχίσουν να κινούνται στα όρια της συναίνεσης, όπως εξάλλου έκαναν όλη την προηγούμενη χρονιά, με ένα πρόγραμμα δράσης «χαμηλής έντασης», με «οδικούς χάρτες» και ημερίδες που δε διαμόρφωσε προϋποθέσεις σύγκρουσης με την πολιτική που γεννά τα προβλήματα.

Αντίθετα ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ ΔΕΕ κατέθεσε συνολικά πρόταση με πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες και πρόγραμμα δράσης για 48ωρη απεργία στις 10 και 11 Μάη και γενικές συνελεύσεις στις 16 και 17 Μάη για εκτίμηση της κατάστασης και χάραξη παραπέρα πορείας. Η πρόταση αυτή της ΕΣΑΚ ΔΕΕ αποτελεί συνέχεια ενός προγράμματος το οποίο από την αρχή της χρονιάς η παράταξη πρότεινε και η πλειοψηφία απέρριπτε αφού δε δεχόταν τη σύγκρουση με τον πυρήνα της πολιτικής που γεννά τα προβλήματα. Οι παρατάξεις Συνεργασία, Παρέμβαση και ΠΑΣΚ ΔΕ ψήφισαν τελικά, με ανοχή, τη 48ωρη απεργία, ενώ καταψήφισαν την πρόταση για συμμετοχή στην απεργία στις 13 Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ