Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Απρίλη 2006 - αριθ. φύλλου: 9447

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στα εκπαιδευτικά συστήματα

Αρχισαν χτες και ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της Ευρωπαϊκής Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην οποία συμμετέχουν και κομμουνιστές επιστήμονες και που φιλοξενεί το ΚΚΕ στην Αθήνα, με θέμα συζήτησης τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στα εκπαιδευτικά συστήματα. Σήμερα στο «Ρ» δημοσιεύουμε την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συνάντηση.


ΣΕΛ.  3  -  5

ΙΣΧΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ στην αντεργατική πολιτική
  • Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 47 πόλεις σ' όλη τη χώρα
  • Στην Αθήνα 11 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος
  • Στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Να καταδικαστεί μαζικά από τους εργαζόμενους η αντεργατική συμφωνία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ με το ΣΕΒ για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ανεξάρτητα από τις μέχρι τώρα πολιτικές - συνδικαλιστικές τους επιλογές.
  • Οι εργαζόμενοι να ισχυροποιήσουν το μέτωπο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ταυτίζονται στρατηγικά, να εγκαταλείψουν αυτά τα κόμματα και τις παρατάξεις τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.
  • Ενταση της δράσης ως την τελευταία στιγμή για την επιτυχία της απεργίας στις 13 Απρίλη, για τις κλαδικές συμβάσεις, τα εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα, με βάση τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων και των Σωματείων που παλεύουν μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ. Οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, μαζί με τις οικογένειές τους, η νεολαία, να δώσουν το αγωνιστικό τους «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Μοίρασαν τις «επιταγές» των 0,77 ευρώ

«Φτάνει πια με τους ξεπουλημένους. ΟΛΟΙ στην απεργία με το ΠΑΜΕ στις 13 Απρίλη». Με το πανό που κρέμασαν στην πρόσοψη του κτιρίου της ΓΣΕΕ και τις δεκάδες χιλιάδες κάλπικες «επιταγές» των «αυξήσεων» που μοίρασαν έξω από το κτίριο, νεολαίοι εργαζόμενοι από τα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας καταδίκασαν χτες την απόφαση των εργατοπατέρων να τους αλυσοδέσουν με μισθούς και μεροκάματα πείνας. Το ευρηματικό τρικάκι έγινε ανάρπαστο από τους διερχόμενους οδηγούς και το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για την Πέμπτη, στις 11 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος.



ΙΤΑΛΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ - ΠΕΡΟΥ
Γενικές εκλογές

Σήμερα βρίσκονται στις κάλπες ταυτόχρονα τρεις χώρες. Στην Ευρώπη έχουμε γενικές εκλογές στην Ιταλία και την Ουγγαρία και πέρα από τον Ατλαντικό έχουμε προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στο Περού


ΣΕΛ.  24  -  25
Στη πορεία για τις Τοπικές Εκλογές

Μιλά στο Ριζοσπαστη ο Λάμπρος Βλάχος στέλεχος της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών.Επίσης ρεπορτάζ για τη δήθεν «εναρμόνιση της εκπαίδευσης με την τοπική κοινωνία» που διαπλέκει το μεγάλο κεφαλαίο με την εκπαίδευση.


ΣΕΛ.  12  -  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ