Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Απρίλη 2006 - αριθ. φύλλου: 9445

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΕ ΠΝΟ
Να καταργηθεί ο νόμος της επιστράτευσης

Η άμεση άρση, αλλά και η πλήρης κατάργηση του κατάπτυστου μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στη χτεσινή συνάντηση, στον Περισσό, της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, με αντιπροσωπεία της ΠΝΟ


ΣΕΛ.  10

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ των 77 λεπτών τη μέρα!

Με συνθήματα «Κλαδικές συμβάσεις σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων», «ΟΧΙ στην αντεργατική συμφωνία ΓΣΕΕ - ΣΕΒ», το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία

Εντατικά προχωρούν οι προετοιμασίες μπροστά στην απεργιακή κινητοποίηση της 13ης Απρίλη, αφού πρόκειται για μια σημαντική απόφαση των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων, των Σωματείων που παλεύουν μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ. Μάλιστα, τώρα πλέον, αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά την αντεργατική συμφωνία της υποταγμένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και των βιομηχάνων, που υπέγραψαν δίχρονη Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με προκλητικούς όρους, που διαιωνίζουν τους μισθούς και τα μεροκάματα πείνας.

Με κεντρικά συνθήματα «ΟΧΙ στην αντεργατική συμφωνία ΓΣΕΕ -ΣΕΒ», «ΟΧΙ στην εξευτελιστική αύξηση των 77 λεπτών την ημέρα», «Κλαδικές Συμβάσεις σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων», το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ και να πάρουν μέρος στην απεργία στις 13 Απρίλη. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος στις 11 π.μ.

Το αντίτιμο της ημερήσιας «αύξησης» του μεροκάματου - ένα ματσάκι μαϊντανό... - κατέθεσαν χτες στις πύλες του κτιρίου της ΓΣΕΕ οι εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», επιστρέφοντας στους εργατοπατέρες τον εμπαιγμό του «έντιμου συμβιβασμού»
Το αντίτιμο της ημερήσιας «αύξησης» του μεροκάματου - ένα ματσάκι μαϊντανό... - κατέθεσαν χτες στις πύλες του κτιρίου της ΓΣΕΕ οι εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», επιστρέφοντας στους εργατοπατέρες τον εμπαιγμό του «έντιμου συμβιβασμού»

ΣΕΛ.  8   -   9

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ανάγκη αναζωογόνησης του φοιτητικού κινήματος

Ξεκάθαρη προκύπτει η ανάγκη για τη συγκρότηση ενός αγωνιστικού πόλου συσπείρωσης στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, ικανού να οργανώνει την πάλη των φοιτητών και σπουδαστών για μόρφωση - δουλιά με δικαιώματα, σε ρήξη με την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - μεγάλου κεφαλαίου. Που θα συμβάλλει για ένα φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα μαζικό - διεκδικητικό, τονίζει η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές.


ΣΕΛ.  12   -   13

«Απελευθέρωση» απολύσεων

Την προχτεσινή δήλωση του Γ. Παπανδρέου, περί ανάγκης νέου συστήματος ασφάλισης και προστασίας, ανάλογου «των συνεχών αλλαγών στην απασχόληση και στην κινητικότητα της απασχόλησης», ανέλαβε χτες να διευκρινίσει ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ, Γ. Φλωρίδης. Και ιδού τι δήλωσε: «Θα σας πω μ' ένα παράδειγμα τι σημαίνει "αλλαγές με ασφάλεια". Στη Σουηδία μια επιχείρηση είναι ελεύθερη να απολύσει όσους εργαζόμενους θέλει. Ομως υπάρχει από το κράτος ένα δίχτυ προστασίας - στο οποίο συμμετέχουν και οι επιχειρήσεις - το οποίο παραλαμβάνει τους απολυμένους εργαζόμενους, στους οποίους καταβάλλεται για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα το 80% του μισθού τους. Ο κ. Παπανδρέου -μιλώντας στο "Εκόνομιστ" - περιέγραψε ένα τέτοιο παράδειγμα, το οποίο όμως για να υποστηριχτεί χρειάζεται διαφορετικό φορολογικό σύστημα».

Πού βρίσκεται το «ζουμί» της υπόθεσης; Στην πλήρη «απελευθέρωση» των απολύσεων. Οσο για το κρατικό «δίχτυ προστασίας», είκοσι χρόνια κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ και οι πάντες γνωρίζουν τι είδους «δίχτυ» άπλωσε...



ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΥΡΩΠΗΣ
Συζητούν για τις αναδιαρθρώσεις στην Παιδεία

Ξεκινούν αύριο οι διήμερες εργασίες της ευρωπαϊκής Συνάντησης Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων, με θέμα συζήτησης τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στα εκπαιδευτικά συστήματα


ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ