Παρασκευή 24 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκθεσιακές περιπλανήσεις

Εργο του Μ. Χριστακόπουλου
Εργο του Μ. Χριστακόπουλου
Παράλληλα με την έκθεση «Ανθρωπογεωγραφία ΙΙΙ», στο Μουσείο Φρυσίρα φιλοξενείται ατομική έκθεση ζωγραφικής του Τάσου Μισούρα. Περιλαμβάνει δημιουργίες των τελευταίων δέκα χρόνων. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στη Σορβόννη, Φιλίπ Νταζέν, στο δίγλωσσο κατάλογο της έκθεσης: «O Μισούρας προκαλεί το βλέμμα του θεατή και υποδηλώνει πως η ζωγραφική του δεν είναι ούτε απεικόνιση της πραγματικότητας ούτε ονειρική οπτασία, αλλά ένας οπτικός και νοητικός μηχανισμός που κατασκευάζει εικόνες όχι για να γοητεύει ή να αιχμαλωτίζει, αλλά για να αναστατώνει». Η έκθεση, σε επιμέλεια Μάρθας Χαλικιά, θα διαρκέσει έως τις 28/5.

Το «Νοσοκομείο» του Γιώργου Χατζημιχάλη (ελληνική συμμετοχή στην 51η Μπιενάλε Βενετίας) και το έργο των Νίκου Αλεξίου και Λίζης Καλλιγά, με γενικό τίτλο «Διαφάνεια του Σύμπαντος - Μαγεία της Μεσογείου» (ελληνική συμμετοχή στην 23η Μπιενάλε Αλεξάνδρειας), παρουσιάζονται (έως 30/4) στο Νέο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138). Σημειώνουμε ότι την ελληνική συμμετοχή στην Μπιενάλε Βενετίας είχε επιμεληθεί ως επίτροπος η Κατερίνα Κοσκινά, ενώ την ελληνική συμμετοχή στην 23η Μπιενάλε της Αλεξάνδρειας η Χριστίνα Πετρηνού.

Τα ανθρωπάκια του ΛοΓο βάλανε τα ανοιξιάτικά τους και κατεβήκανε στου Ψυρρή! Από τις 27/3 και για δύο εβδομάδες παρουσιάζονται στο «Κουζίνα-Σινέ Ψυρρή» (Σαρρή 40, 210 3215534, 210 3247234).

Εκθεση ζωγραφικής του Δημοσθένη Χόζου, με τίτλο «Ενδον», παρουσιάζεται στην γκαλερί «Τρίγωνο» (Δροσίνη και Κυριακού 16, Κηφισιά).

Εγκαινιάζεται στις 6/4 (8μμ) στην γκαλερί «Χριστίνα Καρελλά» (Αλεξ. Παπαναστασίου 3, Ν. Ψυχικό) έκθεση ζωγραφικής του Μαρίνου Χριστακόπουλου. Πρόκειται για πρόσφατα έργα, μεικτής τεχνικής σε χαρτί και λάδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ