Κυριακή 12 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τιμή ... για την Ελλάδα

Επιτέλους και μια ...χαρμόσυνη είδηση. Στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους (όσων η περιουσία ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια) που δημοσίευσε προχτές το περιοδικό «Forbes», περιλαμβάνεται και ένας Ελληνας. Πρόκειται για τον μεγαλοεπιχειρηματία Σπύρο Λάτση, το μεγάλο αφεντικό της τράπεζας Eurobank, του ομώνυμου ομίλου επιχειρήσεων κλπ.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», ο Σπύρος Λάτσης δεν ανήκει απλά στους δισεκατομμυριούχους, αλλά συμπεριλαμβάνεται στους 100 πλουσιότερους του κόσμου, όπως και στην 18η θέση των πλουσιότερων μεγαλοεπιχειρηματιών της Ευρώπης.

Και, βέβαια, όλοι αυτοί δεν έγιναν τυχαία δισεκατομμυριούχοι. Πάτησαν επί πτωμάτων, εκμεταλλευόμενοι άγρια τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους, με τις ευλογίες - εννοείται - των ανά τη Γη κυβερνώντων. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του «δικού» μας δισεκατομμυριούχου, για την αύξηση της περιουσίας του, φρόντισαν τόσο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ (τον έκαναν συνεταίρο στον όμιλο «Ελληνικά Πετρέλαια»), όσο και η κυβέρνηση της ΝΔ (πουλώντας του επιπλέον ένα πακέτο μετοχών κοντά στο 9% των ΕΛΠΕ).

Είναι κι αυτό ένα από τα επιτεύγματα των κυβερνώντων, που, όταν μιλούν για «ισχυρή Ελλάδα», εννοούν τη μεγιστοποίηση του πλούτου του κάθε Λάτση, με τη σύνθλιψη των μισθών και συντάξεων και όχι μόνον...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ