Πέμπτη 2 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝ ΤΣΕΧΙΑΣ
ΟΧΙ στον αντικομμουνισμό!

Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών στο http://4ksm.kke.gr

Από τη διαμαρτυρία της ΚΝ Πορτογαλίας στην πρεσβεία της Τσεχίας στη χώρα
Από τη διαμαρτυρία της ΚΝ Πορτογαλίας στην πρεσβεία της Τσεχίας στη χώρα
Μεθαύριο, Σάββατο 4 του Μάρτη, λήγει η προθεσμία που έχει επιβάλει η τσέχικη κυβέρνηση στην Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας ώστε να αλλάξει το Πρόγραμμα και το Καταστατικό της αλλιώς τίθεται θέμα απαγόρευσής της. Καθημερινά πληθαίνουν οι υπογραφές διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στην ΚΕΝ στην ιστοσελίδα http://4ksm.kke.gr όπου χτες το βράδυ είχαν ξεπεράσει τις 3.600.

Αξιοσημείωτο είναι πως οι υπογραφές έρχονται από ανθρώπους από διάφορες γωνιές του πλανήτη και από πάνω από 68 χώρες, μεταξύ των οποίων και ιδιαίτερα μακρινές χώρες, όπως είναι το Μπουρκίνα Φάσο, τα Νησιά Φαρόε, η Γροιλανδία, η Κίνα, η Νότια Αφρική, αλλά και η Ζάμπια, η Αγκόλα, η Σενεγάλη, το Ουζμπεκιστάν, το Τατζικιστάν, η Γεωργία και το Καζαχστάν. Εκτός από όλες τις χώρες της Ευρώπης, μπορεί κανείς να ξεχωρίσει την Κολομβία, την Αργεντινή, το Μεξικό, τη Χιλή, τη Βενεζουέλα, την Ουρουγουάη αλλά και τη Γουατεμάλα, το Εκουαδόρ, την Κούβα.

Εκτός από τους εργαζόμενους, συνδικαλιστές, άνεργους, φοιτητές που υπογράφουν την έκκληση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στην ΚΕΝ, υπογράφουν και οι Ντάριο Φο, βραβευμένος με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, Πολ Χιούσον, γνωστός ως Μπόνο, του συγκροτήματος U2, αλλά και τουλάχιστον άλλοι 54 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, τη στήριξή τους στην ΚΕΝ δηλώνουν και τουλάχιστον 106 δημοσιογράφοι και τεχνικοί από 15 χώρες, τουλάχιστον 85 δικηγόροι, από τους οποίους οι 62 από την Ελλάδα, και 51 καθηγητές πανεπιστημίου από 15 χώρες.

Επίσης, την έκκληση αλληλεγγύης στην ΚΕΝ έχουν υπογράψει τουλάχιστον 15 βουλευτές εθνικών Κοινοβουλίων και Γερουσιών από την Ιταλία, την Ελλάδα, την Τσεχία και την Καταλονία, και τουλάχιστον 7 ευρωβουλευτές από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Τσεχία, ενώ πάνω από 28 Ελληνες δημοτικοί σύμβουλοι έχουν επίσης εκφράσει τη διαμαρτυρία τους με τις υπογραφές τους.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο αυτών των υπογραφών μαζί με άλλες που συγκεντρώνονται από πρωτοβουλίες άλλων οργανώσεων και φορέων θα παραδοθούν στην κυβέρνηση της Τσέχικης Δημοκρατίας, στο Ευρωκοινοβούλιο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ