Τετάρτη 1 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΕ
Ζητούν άμεσα εξεταστέα ύλη

Σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Κινητοποίηση έξω από τη Βουλή προγραμματίζουν σήμερα Τετάρτη, στις 9:30 το πρωί, οι απόφοιτοι ιατρικής πανεπιστημίων εκτός της ΕΕ, που ετοιμάζονται να εξεταστούν στο ΔΟΑΤΑΠ (οργανισμός που αντικατέστησε το ΔΙΚΑΤΣΑ) για την αναγνώριση του πτυχίου τους. Βασικό αίτημα των αποφοίτων είναι να τους δοθεί άμεσα η «τράπεζα ερωτήσεων», το μέτρο δηλαδή που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση ως εξεταστέα ύλη και το οποίο έχει ήδη εφαρμοστεί για τις εξετάσεις οδοντιατρικής του ΔΟΑΤΑΠ. Αύριο το πρωί, το θέμα της «τράπεζας ερωτήσεων» θα συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και ανάλογα με την κατάληξη της συζήτησης οι απόφοιτοι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο συνέχειας των κινητοποιήσεών τους.

Για το θέμα κατέθεσε προχτές Ερώτηση στη Βουλή το ΚΚΕ, που την υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Τάκης Τσιόγκας, Γιώργος Χουρμουζιάδης και Βέρα Νικολαΐδου.

«Εδώ και χρόνια οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων των χωρών που δεν είναι μέλη της ΕΕ υφίστανται ταλαιπωρία και ανισότιμη μεταχείριση στις εξετάσεις για την αναγνώριση των πτυχίων τους, όπως ο μη καθορισμός συγκεκριμένης εξεταστέας ύλης, όπως συνηθίζεται για όλους τους φοιτητές», σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και επισημαίνουν ότι οι απόφοιτοι αυτοί χρησιμοποιούνται σαν μέσο πίεσης προκειμένου οι χώρες όπου φοίτησαν να επισπεύσουν τις αναδιαρθρώσεις στις ανώτατες σπουδές τους στο πνεύμα των αποφάσεων της ΕΕ και της διαδικασίας της Μπολόνια. Οι βουλευτές ρωτούν την υπουργό αν θα δημοσιεύσει άμεσα την εξεταστέα ύλη για τους υποψήφιους των ιατρικών σχολών, ώστε να μπορέσουν έγκαιρα να προετοιμαστούν για την εξεταστική περίοδο του Μαΐου 2006.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ