Πέμπτη 22 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κήρυκες λαϊκού αποπροσανατολισμού

Οπου βρέθηκαν και όπου στάθηκαν, από τα πολλά βήματα που - σημειωτέον με γενναιοδωρία - τους παραχωρήθηκαν, καθόλη τη διάρκεια της χτεσινής μέρα οι ιεράρχες προπαγάνδιζαν τη «λαοσύναξή» τους στο Σύνταγμα.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος στον «Πλάνετ» δεν έκρυβε την ευχαρίστησή του για τη δυνατότητα της Μαγνησίας, ως «κέντρο της Ελλάδας», να συμμετέχει και στα δύο συλλαλητήρια, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Παραδέχτηκε ότι το συλλαλητήριο έχει αντιπολιτευτικό χαρακτήρα, αφού «καταγράφει τη θέληση του ελληνικού λαού στο θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος», ενώ ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε να μετρηθούν οι έλληνες που διαφωνούν με την απόφαση για μη αναγραφή του θρησκεύματος!

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος μιλώντας στον «Φλας» με βεβαιότητα υποστήριζε ότι το συλλαλητήριο θα ήταν ίσως το μεγαλύτερο που έχει πραγματοποιηθεί. Δεν παρέλειψε να «ευλογήσει και τα γένια του», αναφερόμενος με περηφάνια στο μέγεθος και τα χαρακτηριστικά του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, του οποίου να σημειώσουμε είχε την ευθύνη οργάνωσής του. Επιπλέον, απείλησε με συνέχεια των κινητοποιήσεων, συμπληρώνοντας: «το θέμα θα συντηρηθεί και δεν θα είναι ευχάριστο για κανέναν να συντηρηθεί»!

Πρότεινε δε για τη «συντήρηση» του θέματος στην επικαιρότητα τη συγκέντρωση υπογραφών, που όχι μόνο θα πιέσουν την κυβέρνηση, αλλά όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως «η εκκλησία με αυτό τον τρόπο θα καταγράψει και το δυναμικό των πιστών της»!

Η κατάληξη βέβαια της συνέντευξης του Μητροπολίτη είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και την παραθέτουμε ασχολίαστη. Απάντησε στο ερώτημα αν αμαυρώνεται η εικόνα της χώρας μας την ώρα της εισόδου της στην ΟΝΕ: «Εγώ θα χαιρόμουνα, παρά τις δυσκολίες που θα έχει η ΟΝΕ, το είπε και ο κ. Παπαντωνίου, να μπορούσαμε να χαρούμε αυτό το γεγονός που είναι μια επιτυχία, αλλά βλέπετε ο λαός έμεινε αμέτοχος σ' αυτή τη χαρά γιατί μέσα του σας λέω ότι έχει ο πολύς λαός πόνο και δοκιμασία από το θέμα της τοποθετήσεως της υπεύθυνης πολιτείας μας έναντι του θέματος που λέγεται ορθόδοξος πίστη»!!!

  • Με χτεσινή της ανακοίνωση η Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου καταδικάζει το «εμπρηστικό περιεχόμενο» των φέιγ - βολάν που κυκλοφόρησαν και τα οποία υπογράφονται από την οργάνωση ΕΕΛΕΚ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η οργάνωση είναι άγνωστη στην εκκλησία και το περιεχόμενο των φέιγ - βολάν είναι «αντίθετο στο ειρηνικό πνεύμα, το οποίο διακρίνει την προσπάθεια της εκκλησίας».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανένα πρόβλημα στη συμφωνία(2004-05-26 00:00:00.0)
Σε αναμονή της απάντησης από το Φανάρι(2004-03-17 00:00:00.0)
Συμμάχους στο Ισραήλ ανακάλυψε ο Χριστόδουλος!(2000-08-31 00:00:00.0)
Τριβές ανάμεσα στους ιεράρχες(2000-08-02 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ με την Εκκλησία(2000-06-07 00:00:00.0)
Σικέ η αντιπαράθεση(2000-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ