Είναι γνωστό ότι οι εργολάβοι της «Αττικής Οδού» με την αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση που υπέγραψε μαζί τους η κυβέρνηση, συμμετέχοντας ελάχιστα στη χρηματοδότηση του έργου, θα εισπράττουν επί 23 χρόνια πανάκριβα διόδια από τους 32 σταθμούς διοδίων που θα κυκλώνουν το Λεκανοπέδιο.
Τώρα αποκαλύπτεται ότι με βάση ένα Προεδρικό Διάταγμα, που υπέγραψε πριν ένα χρόνο η κυβέρνηση, προβλέπεται ότι θα εισπράξουν και «πανωπροίκια» δισεκατομμυρίων, τα επονομαζόμενα και «πριμ επιτάχυνσης». Συγκεκριμένα, προβλέπεται να εισπράττουν από το δημόσιο προσαυξήσεις κατά 50% συν ΦΠΑ για εργασίες σε τμήματα του έργου που καθυστερούν με ευθύνη του δημοσίου, όπως, για παράδειγμα, οι αρχαιολογικές ανασκαφές ή οι εμπλοκές στην περιφερειακή Υμηττού, μετά από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη σωτηρία του βουνού. Κι όλα αυτά όταν είναι επίσης γνωστό ότι οι εργολάβοι έχουν καθυστερήσει το έργο πάνω από δύο χρόνια λόγω δικής τους χρηματοδοτικής αδυναμίας και όσο προχώρησε ήταν χάρη στις απανωτές αυξήσεις της προκαταβολής που τους χορηγούσε το ΥΠΕΧΩΔΕ!
Τι θα γίνει τελικά με τα δημόσια έργα; Ως πότε ο λαός θα καλείται να πληρώνει «μαύρες τρύπες», που συστηματικά και σε συμπαιγνία ανοίγουν οι κυβερνώντες και οι «μεγαλοκαρχαρίες»;