Κυριακή 25 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ
«Περίπατος» για δύο

Ο Ακράτητος και ο Ναυπακτιακός χωρίς να... ιδρώσουν ιδιαίτερα πήραν τα δυο εισιτήρια για τη Β΄ Εθνική. Μίνι αφιέρωμα στους 20 «μονομάχους»

Κατώτερος του αναμενομένου παρουσιάστηκε ο Ατρόμητος
Κατώτερος του αναμενομένου παρουσιάστηκε ο Ατρόμητος
Χωρίς καλά - καλά να πάρει τα... πάνω του το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και να συμπληρώσει ικανοποιητικό - για να βγουν συμπεράσματα - αριθμό αγωνιστικών ημερών, ο πρωταθλητής και ο... ακόλουθός του είχαν διαγράψει την άνοδό τους στη Β΄ Εθνική. Ο Ακράτητος και ο Ναυπακτιακός Αστέρας, από πολύ νωρίς «έσβησαν» τις ελπίδες των υπολοίπων ομάδων για άνοδο, καθώς αποκόπηκαν στην κορυφή και από τα μέσα της διεξαγωγής του πρωταθλήματος της περιόδου 1999-2000 δεν μπόρεσαν να απειληθούν.

Ωστόσο, όπως στη ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο, εναλλάσσονται κύματα συναισθημάτων άλλοτε θετικά άλλοτε αρνητικά. Πάντοτε εξαρτάται από το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα που μένει από μια επίπονη χρονιά που είτε απέφερε... καρπούς είτε πέταξε στα... αζήτητα τους κόπους μιας ακόμα περιόδου. Το μόνο σίγουρο συναίσθημα, πάντως, είναι αυτό της πικρίας και πολλές φορές της αγανάκτησης όλων όσοι αντιλαμβάνονται, ξεπερνώντας τη νοοτροπία του οπαδού, τις συνθήκες κατά τις οποίες οι άνθρωποι - ποδοσφαιριστές που αγαπούν το λαοφιλέστερο των αθλημάτων, δίνουν τη δική τους μάχη όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και για τη «φανέλα» της ομάδας στην οποία αγωνίζονται. Είναι άλλωστε γνωστό πώς το χρήμα - συνήθως - δε βρίσκεται στα χαμηλά, αλλά στα ψηλά, εκεί που τρεις - τέσσερις ομάδες κάνουν κουμάντο, εκεί που μια... ομαδούλα - γι' αυτούς- των χαμηλών, στις περισσότερες περιπτώσεις, πρέπει να παλέψει όχι μόνο με έναν αντίπαλο. Πρέπει να παλέψει, ταυτόχρονα, με την κακοτεχνία των αγωνιστικών χώρων, την έλλειψη εξοπλισμού των γηπέδων, την απουσία ειδικευμένων σε θέματα αθλητιατρικής γιατρών, αλλά και με το... μέλλον. Δεν είναι άλλωστε, παράξενο μια ομάδα της Γ΄ Εθνικής να βρεθεί κάποια στιγμή στην αγωνιστική της πορεία στα μεγάλα... σαλόνια. Το ερώτημα είναι αν θα μπορέσει να κρατηθεί εκεί που ο «Δαβίδ» θα κληθεί με τα όποια μέσα διαθέτει να ανταγωνιστεί το... «Γολιάθ».

Ο προπονητής του Ακράτητου, Στάθης Σταθόπουλος, με το κύπελλο του πρωταθλητή
Ο προπονητής του Ακράτητου, Στάθης Σταθόπουλος, με το κύπελλο του πρωταθλητή
Οι 20 ομάδες, ωστόσο, κι αυτή την αγωνιστική περίοδο έδωσαν το «παρών», σε ένα πρωτάθλημα που κράτησε και ακόμα κρατάει αμοίωτο το ενδιαφέρον στα χαμηλά. Οπως, εξάλλου, παραπάνω αναφέραμε οι πρώτες προνομιούχες θέσεις, πριν συμπληρωθούν οι 38 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, είχαν περάσει στα χέρια του Ακράτητου και του Ναυπακτιακού.

Παρακάτω ο «Ρ» δίνει αναλυτικά την εικόνα των 20 ομάδων που διασταύρωσαν τα... ξίφη τους έως το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ

Χωρίς καμιά αμφιβολία η ομάδα του Στάθη Σταθόπουλου έκανε τη... διαφορά. Επάξια κατέκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδό της, καθώς δε βρέθηκε ικανός ανταγωνιστής. Παράλληλα, αν και στα μέσα της περιόδου της... έφυγε ο νυν τεχνικός της ΑΕΚ, Γιάννης Παθιακάκης, δεν πτοήθηκε, αφού είχε μακράν το καλύτερο έμψυχο υλικό που ο Στ. Σταθόπουλος μπόρεσε να διατηρήσει σε καλή ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση. Από την ομάδα των Ανω Λιοσίων ξεχώρισε ο τερματοφύλακάς της Δημήτρης Ράπτης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ακράτητος «έκλεισε» τη χρονιά με τις λιγότερες κόκκινες (2) και κίτρινες (82) κάρτες.

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ

Χωρίς να προσφέρει θέαμα, αλλά επιδιώκοντας την ουσία, ο Ναυπακτιακός κατάφερε με μικρά αλλά σταθερά βήματα να αναδειχτεί δευτεραθλητής. Οι παίχτες που ανήκαν στο δυναμικό του κατάφεραν να συγκροτήσουν ένα δυναμικό σύνολο που υπό τις επιτυχημένες οδηγίες του Ντράγκαν Κοκότοβιτς, μπόρεσε να βρει το ρυθμό του και να διακριθεί. Από τον Αστέρα, διακρίθηκε για την πολύ καλή απόδοσή του ο Σέρβος επιθετικός Μίροσλαβ Πέκεζ. ΚΑΡΤΕΣ: 11 κόκκινες, 99 κίτρινες.

ΚΟΖΑΝΗ

Η πιο... νεανική ομάδα της Γ΄ Εθνικής, αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Ο Γιώργος Κωστίκος στηρίχτηκε σε νέα παιδιά και δεν έχασε. Η χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία αν και η ομάδα δεν κέρδισε την άνοδο, αφού... τερμάτισε τρίτη στη βαθμολογία. Από την Κοζάνη ξεχώρισε για την απόδοσή του ο Παναγιώτης Νάσης. Ο 30χρονος τερματοφύλακας απέδειξε πως πολλές φορές η πείρα παίζει σημαντικό ρόλο και ιδιαίτερα όταν οι συμπαίχτες είναι... πιτσιρικάδες. ΚΑΡΤΕΣ: 6 κόκκινες, 104 κίτρινες.

ΜΑΡΚΟ

Δίκαια ο Ακράτητος κατάκτησε την πρώτη θέση στη βαθμολογία
Δίκαια ο Ακράτητος κατάκτησε την πρώτη θέση στη βαθμολογία
Δώρον... άδωρον για το Μαρκό, η φετινή κατάκτηση της 4ης θέσης. Η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά εδώ και μια πενταετία παλεύει για την άνοδο, όμως φαίνεται πως οι επιλογές της τόσο σε έμψυχο υλικό όσο και στα πλάνα της είναι πολλές φορές άστοχες. Από το Μαρκό ξεχώρισε ο Γιώργος Ντρέλιας. ΚΑΡΤΕΣ: 10 κόκκινες, 95 κίτρινες.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Η 5η θέση μάλλον απογοήτευση προκάλεσε στους κόλπους της ομάδας του Περιστερίου. Οι υψηλοί στόχοι που από την αρχή είχε θέσει ο Ατρόμητος δεν μπόρεσαν να επιτευχθούν αν και υπήρχαν οι δυνατότητες και έτσι η... γεύση που έμεινε στο στρατόπεδο των «κυανόλευκων» παραμένει πικρή. Από τον Ατρόμητο καλύτερη παρουσία είχε ο Πασκάλ Βαϊρουά, ο οποίος σημείωσε συνολικά 12 τέρματα. ΚΑΡΤΕΣ: 8 κόκκινες, 108 κίτρινες.

ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ

Με μεγάλες αμφιταλαντεύσεις στην αγωνιστική πορεία της, η ομάδα της Χαλκηδόνας βρέθηκε από τα ψηλά στα χαμηλά και από κει, οριστικά στην 6η θέση. Η παρουσία της, ωστόσο, στη Γ΄ κατηγορία κρίνεται ως επιτυχημένη, καθώς είναι η πρώτη της. Η Χαλκηδόνα χαρακτηρίζεται ως... τυχερή που είχε στον πάγκο της τον Στέλιο Πούλο. Ο τεχνικός της τα «έδωσε όλα» προκειμένου να μην ξαναβρεθεί η ομάδα στη Δ΄ Εθνική, και όπως όλα έδειξαν τα κατάφερε και με το παραπάνω. ΚΑΡΤΕΣ: 9 κόκκινες, 104 κίτρινες.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ

Ο Ναυπακτιακός ήταν η ευχάριστη έκπληξη αφού βρέθηκε στη δεύτερη προνομιούχο θέση
Ο Ναυπακτιακός ήταν η ευχάριστη έκπληξη αφού βρέθηκε στη δεύτερη προνομιούχο θέση
Το μπλέξιμο στην περιπέτεια των μπαράζ δεν ήρθε ποτέ για την Κρύα Βρύση. Σαν ήσυχο... ποταμάκι τα πράγματα κύλησαν ομαλά στον Απόλλωνα, που στόχος του ήταν να μη δώσει αγώνες μπαράζ. Ο στόχος έγινε πραγματικότητα και όλοι στο στρατόπεδο της ομάδας έχουν μείνει ικανοποιημένοι με την κατάκτηση της 7ης θέσης. Ο παίχτης που ανέδειξε η ομάδα ως τον πιο σημαντικό αρωγό της είναι ο 22χρονος μέσος Σωτήρης Τσάτσος. ΚΑΡΤΕΣ: 10 κόκκινες, 111 κίτρινες.

ΛΕΩΝΙΔΙΟ

Είχε δεν είχε το Λεωνίδιο ανάγκασε εαυτόν να «παίξει» την τύχη του στη διαδικασία των μπαράζ. Αν και η ομάδα έκανε καλές μεταγραφές δεν μπόρεσε να διακριθεί και όλα πλέον κρέμονται σε ένα λεπτό σχοινί. Στην ομάδα του Γιάννη Καλαϊτζίδη μετέχει και ο Γιώργος Κιούρκος, ο οποίος έχει βοηθήσει κατά πολύ την ομάδα του σημειώνοντας 15 γκολ σε 19 αγώνες. ΚΑΡΤΕΣ: 10 κόκκινες, 111 κίτρινες.

ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ

Η ομάδα, που πιθανότατα θα συνεχίσει την πορεία της στη Γ΄ Εθνική, δεν μπόρεσε να αποφύγει τα μπαράζ, αφού ως σύνολο δεν κατάφερε να βρει το ρυθμό της παρά μόνο στην κατακλείδα της κανονικής περιόδου, τότε που, όμως, ήταν αργά για να αποφύγει τα μπαράζ. Σημαντικός αρωγός στο έργο - δηλαδή στην κατάκτηση της 9ης θέσης στην κανονική περίοδο - της «ακριτικής» ομάδας είναι ο 23χρονος επιθετικός της Νίκος Σουλτανίδης, ο οποίος με τα 18 τέρματα που έχει πετύχει, πλασαρίστηκε στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ. ΚΑΡΤΕΣ: 9 κόκκινες, 104 κίτρινες.

ΛΥΚΟΙ

Τους έδειχναν το φεγγάρι και κοιτούσαν το δάχτυλο... Η παρουσία των 11 παιχτών της ομάδας του Καλοχωρίου που τερμάτισε στη 10η θέση, κάθε άλλο παρά σύνολο θυμίζει. Οι παίχτες δεν έχουν βρει τη χρυσή τομή στη συνεργασία τους, με αποτέλεσμα η συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής να έχει εξελιχθεί σε θρίλερ. Πολύ καλός ο 23χρονος μεσοαμυντικός Μπάμπης Μπλιθικιώτης, ξεχωρίζει για την απόδοσή του. ΚΑΡΤΕΣ: 5 κόκκινες, 97 κίτρινες.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ

Η 11η θέση που κατέλαβε ο Θεσπρωτός στο τέλος της κανονικής περιόδου δε στάθηκε ικανή να τον κρατήσει μακριά από τα μπαράζ. Η παρουσία του την επόμενη περίοδο στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής είναι αμφίβολη, ενώ «ένοχη» για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε ήταν η μη σταθερή βαθμολογική του θέση. Εξάλλου, για να καταλήξει στη 11η θέση πέρασε από πολλές άλλες. Από το Θεσπρωτό ξεχωρίζει ο Χρήστος Καλλιμάνης, ο οποίος αν και 35 ετών, ήταν ο πιο σταθερός σε απόδοση παίχτης. ΚΑΡΤΕΣ: 8 κόκκινες, 120 κίτρινες.

ΑΓΕΡΣΑΝΙ ΝΑΞΟΥ

Αν και πολλές φορές «χτύπησε» με επιτυχία μεγάλα παιχνίδια, η ομάδα της Νάξου δεν μπόρεσε να βρει τον εαυτό της. Η 12η θέση στην οποία πλασαρίστηκε μόνο κατήφεια δημιούργησε στην ομάδα, που βλέπει την τύχη της να κρίνεται στα μπαράζ. Πολύτιμη ωστόσο είναι η παρουσία στην ομάδα του Σταύρου Λαμπράκη, ο οποίος έχει σκοράρει 12 φορές. ΚΑΡΤΕΣ: 4 κόκκινες, 113 κίτρινες.

ΝΕΑΠΟΛΗ

Γρουσούζικη... αποδείχτηκε η θέση που κατέλαβε η Νεάπολη. Η 13η θέση στη βαθμολογία, αν και της έδωσε τη δυνατότητα να αποφύγει τον απ' ευθείας υποβιβασμό, στέλνοντάς τη στη διαδικασία των μπαράζ, της στέρησε το πλεονέκτημα έδρας. Η Νεάπολη, πάλεψε στα μπαράζ με... νύχια και δόντια να «κρατηθεί» στη Γ΄ Εθνική, όμως η Νίκη Βόλου της έκοψε τα... φτερά. Ετσι, η Νεάπολη υποβιβάστηκε και την ερχόμενη περίοδο θα αγωνίζεται στη Δ΄ Εθνική. Ο καλύτερος παίχτης της ομάδας ήταν μακράν ο Αλέκος Καπρινιώτης, 2ος σκόρερ του πρωταθλήματος με 20 γκολ. ΚΑΡΤΕΣ: 7 κόκκινες, 99 κίτρινες.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Από του... Χάρου τα δόντια, γλίτωσε τον απ' ευθείας υποβιβασμό η ομάδα του Βόλου. Η Νίκη «κρατήθηκε» στην κατηγορία (14η θέση) και η παραμονή της εκεί διά μέσου των αγώνων μπαράζ είναι πολύ πιθανή. Για την ομάδα του Βόλου πολύ καλό ποδόσφαιρο έπαιξε ο μέσος Δημήτρης Κόφφας, που σημάδεψε τα δίχτυα 14 φορές. ΚΑΡΤΕΣ: 7 κόκκινες, 115 κίτρινες.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ

Με πολλά οικονομικά προβλήματα η ομάδα της Μηχανιώνας δεν κατάφερε να διατηρηθεί στη Γ΄ Εθνική. Η κατηφορική πορεία του Ποσειδώνα (σ.σ. παρόλο που ξεκίνησε καλά), διαγραφόταν από αγωνιστική σε αγωνιστική. Η Μηχανιώνα ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος στην 15η θέση και την επόμενη περίοδο θα μετέχει στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας. Χωρίς ενδοιασμό ο παίχτης που διακρίθηκε από τους «ψαράδες» ήταν ο 26χρονος επιθετικός Γιώργος Χαιρόπουλος. ΚΑΡΤΕΣ: 10 κόκκινες, 108 κίτρινες.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ως νεοφώτιστη ομάδα, ο Εθνικός μπήκε δυνατά στο πρωτάθλημα με πρόσωπο αξιοπρόσεχτο, κυρίως στην έδρα του. Τα άσχημα όμως αποτελέσματα που έπαιρνε στους εκτός έδρας αγώνες, τον αποδυνάμωσαν με αποτέλεσμα να πλασαριστεί στη 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα και να γνωρίσει τον άμεσο υποβιβασμό του. Από την ομάδα της Κατερίνης ο προοριζόμενος να αγωνίζεται στον Πανιώνιο την ερχόμενη περίοδο, 24χρονος μεσοεπιθετικός Θανάσης Παπαβασιλείου, πήρε τις «δάφνες» του καλύτερου της ομάδας. ΚΑΡΤΕΣ: 8 κόκκινες, 97 κίτρινες.

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Η αρχή αποτελεί το ήμισυ του παντός... αναφέρει η λαϊκή ρήση και δεν έχει καθόλου άδικο στην περίπτωση του Κερατσινίου. Η πειραϊκή ομάδα άρχισε με ήττες την αγωνιστική περίοδο, γεγονός που γρήγορα την ανάγκασε να επιδοθεί στο κυνήγι της σωτηρίας της. Η 17η θέση που κατέλαβε την έστειλε απ' ευθείας στη Δ΄ Εθνική. Η ομάδα του Κερατσινίου κατέχει το αρνητικό ρεκόρ των κίτρινων καρτών με 132, ενώ οι κόκκινες φτάνουν τις 9. Από τους «ροσονέρι» αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Νίκος Κλινάκης.

ΑΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ο ΑΟΚ από την αρχή έδειχνε ότι δεν έχει ελπίδες σωτηρίας, καθώς... σύχναζε στις τελευταίες θέσεις (σ.σ. τερμάτισε στην 18η). Παράλληλα, το μόνο ρεκόρ που κατέχει και είναι και αρνητικό, είναι αυτό των κόκκινων καρτών (13). Στις κίτρινες συμπλήρωσε 102. Καλύτερος παίχτης της ομάδας ήταν ο 22χρονος φορ Ιβάν Ντεντέλκοβιτς.

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ

Κάθε χρόνο και χειρότερη όπως δείχνουν τα πράγματα είναι η παρουσία του ιστορικού συλλόγου της Εδεσσας. Φέτος, κατέλαβε τη 19η θέση και υποβιβάστηκε. Διακριθείς παίχτης της ο 24χρονος μέσος Κώστας Βλιζνάκης. ΚΑΡΤΕΣ: 8 κόκκινες, 100 κίτρινες.

ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΑ

Η ουραγός του πρωταθλήματος με πολλά προβλήματα (σ.σ. οικονομικά κυρίως, που οδήγησαν στην απεργία των παιχτών), δεν είχε καμία τύχη στο πρωτάθλημα. Αμαχητί λοιπόν υποβιβάστηκε στη Δ' εθνική. ΚΑΡΤΕΣ: 10 κόκκινες, 123 κίτρινες.


Μυρτώ ΒΩΣΣΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Καμπάνα» σε Γκονζάλες(2005-03-05 00:00:00.0)
Μείωση ομάδων, αύξηση κερδών(1999-08-19 00:00:00.0)
Ομάδα - "γρίφος"(1998-06-06 00:00:00.0)
Διεθνοποιεί τις καταγγελίες της(1998-02-13 00:00:00.0)
"Αγιοβασιλιάτικος" Παντούρου;(1997-12-24 00:00:00.0)
@(1996-03-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ