Κυριακή 25 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
ΚΑΝΑΔΑΣ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ F1
Θριαμβευτικό 1-2 για Φεράρι

Τον απόλυτο θρίαμβο πέτυχε η Ferari στο γκραν πρι του Καναδά. Ο Μίχαελ Σουμάχερ ξεκίνησε πρώτος και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία τερμάτισε πρώτος φθάνοντας έτσι, φέτος, τις πέντε νίκες σε οκτώ αγώνες. Ο Μπαρικέλο ολοκλήρωσε το κόκκινο πάρτι παίρνοντας τη δεύτερη θέση και βάφοντας στα χρώματα της Ferrari το βάθρο. Για την εύκολη νίκη βοήθησε βέβαια και η τύχη. Ο ιδιαίτερα ανεβασμένος φέτος Ντέιβιντ Κούλθχαρντ, ξεκίνησε με ποινή δέκα δευτερολέπτων αφού δέχτηκε εξωτερική βοήθεια κατά το γύρο σχηματισμού επειδή του έσβησε ο κινητήρας.

Ο Μπαρικέλο αντίθετα με τον Σουμάχερ έφτασε στη δεύτερη θέση μετά από σκληρή προσπάθεια αφού ο Ζακ Βιλνέβ είχε βαλθεί να τρελάνει τους συμπατριώτες του. Ξεκίνησε εκπληκτικά και βρέθηκε στη δεύτερη θέση και αν άντεχαν τα λάστιχα ίσως να είχε καλύτερη τύχη από την εγκατάλειψη στην οποία εξαναγκάστηκε, πέντε γύρους πριν το τέλος αφού συγκρούστηκε με τον Ραλφ Σουμάχερ. Ο Μαρικέλο που δείχνει εξαιρετικά ώριμος, οδήγησε σωστά και σίγουρα η Φεράρι παίρνει από τον Βραζιλιάνο αυτό που θέλει, και στο συγκεκριμένο αγώνα τους βαθμούς της δεύτερης θέσης. Εκρηκτικός ο Τζιανκάρλο Φισικέλα ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου αφήνοντας στην τέταρτη θέση τον παγκόσμιο πρωταθλητή Μίκα Χάκινεν που δεν πρέπει να παρηγορείται από τον ταχύτερο γύρο που πέτυχε. Στην εξάδα και οι Βερστράπεν και Τρούλι, ενώ ο Κούλθχαρντ δεν πήρε βαθμό,εκτός της ποινής είχε μια ακόμη ατυχία αφού συγκρούστηκε με τον Βουρτζ.

Η βροχή που άρχισε στον 44ο γύρο δε θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση στην κορυφή και απλώς ο Μίχαελ Σουμάχερ βρήκε μια ευκαιρία να δείξει την τεχνική του αρτιότητα. Στη βαθμολογία ο Γερμανός προηγείται με 56 βαθμούς έναντι 34 του Κούλθχαρντ, ενώ στους κατασκευαστές η Ferrari έχει πάρει διαφορά 22 βαθμών από τη Μακλάρεν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ