Σάββατο 25 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «17Ν»
Ενταση και υπαινιγμοί

Ενταση ανάμεσα σε κατηγορούμενους στην υπόθεση της «17Ν», σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης στο πενταμελές Εφετείο. Η κόντρα ανάμεσα στον Δ. Κουφοντίνα και τον Β. Τζωρτζάτο, που είχε αρχίσει πριν μήνες με δηλώσεις και επιστολές σε εφημερίδες, εκφράστηκε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, όταν ο συνήγορος του δεύτερου, Ι. Μυλωνάς, ζήτησε, για ακόμα μια φορά από τον Δ. Κουφοντίνα, να καταθέσει αν ο εντολέας του συμμετείχε στην ένοπλη επίθεση κατά του εκδότη της «Απογευματινής» Ν. Μομφεράτου και του οδηγού του Π. Ρουσσέτη.

Ο Δ. Κουφοντίνας είπε πως «εδώ εισάγονται πρωτοφανή ήθη για μια πολιτική δίκη. Να στρέφονται δικηγόροι υπεράσπισης εναντίον κατηγορουμένων, κατά παράβαση κάθε ηθικής της υπεράσπισης». Συμπλήρωσε πως «κάποιος συνήγορος στην πρώτη δίκη ανέφερε τι σημαίνει πολιτική δίκη. Ηταν απλά λόγια. Δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Κάποιοι προσφέρουν υπηρεσίες κάπου συγκεκριμένα». Προηγουμένως, η συνήγορός του, Γιάννα Κούρτοβικ, είχε αναφέρει ότι είναι αντίθετη στη μαρτυροποίηση κατηγορουμένων ειδικά εκείνων που οι καταθέσεις τους χρησιμοποιούνται για να επιτευχθούν καταδίκες συγκατηγορουμένων τους. Η δικηγόρος εννοούσε τις καταθέσεις του Π. Τσελέντη.

Ο Ι. Μυλωνάς ανταπάντησε αναρωτώμενος ποιοι είναι αυτοί. Εκείνη τη στιγμή, που το δικαστήριο είχε ανακοινώσει ολιγόλεπτη διακοπή, ορισμένοι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν φραστικά στους Β. Τζωρτζάτο και Ι. Μυλωνά. Μετά τη διακοπή πήρε το λόγο ο Β. Τζωρτζάτος που υποστήριξε ότι «δεν είναι δυνατόν να αφήσω αναπάντητες προκλητικές ύβρεις εναντίον μου. Το ποιοι προσφέρουν υπηρεσίες στην εξουσία το δείχνει καθαρά μια απλή παρατήρηση. Είναι αυτοί που εδώ και τρία χρόνια κατήγγειλαν επανειλημμένα τα βασανιστήρια, τις κατασκευασμένες προανακριτικές, την άδικη πρωτοβάθμια δίκη ή μήπως αυτοί που αποσιωπούν αυτά τα εγκλήματα της εξουσίας καλύπτοντάς τα με τη σιωπή τους;».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ