Σάββατο 25 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για πόσο ακόμη;

Γρηγοριάδης Κώστας

«Για πόσο διάστημα, λοιπόν, και στη βάση ποιας πολιτικής ηθικής μπορεί πλέον να ταλαιπωρεί - και να προκαλεί ανοιχτά - ολόκληρη την κοινωνία μια μικρή μειοψηφία;». Αυτά έλεγε το κύριο άρθρο της προχτεσινής «Καθημερινής», αναφερόμενο στους ναυτεργάτες. Και χτες, ο Κ. Καραμανλής, μιλώντας στην ΚΕ της ΝΔ, ξαναείπε ουσιαστικά τα ίδια, τονίζοντας, βέβαια, ότι η κυβέρνηση «σέβεται και προασπίζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα όλων των πολιτών».

Ετσι έχουν, όμως, τα πράγματα; Τα «συμφέροντα όλων των πολιτών» σέβεται και προασπίζει η κυβέρνηση; Οχι, βέβαια και αυτό γίνεται καθημερινά φανερό από την πολιτική της. Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στην ίδια ρότα με αυτή του ΠΑΣΟΚ, προασπίζεται και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών, της ελάχιστης μειοψηφίας της πλουτοκρατίας. Αυτός είναι ο στόχος των λεγομένων μεταρρυθμίσεων, των κάθε λογής «απελευθερώσεων» και λοιπών διαρθρωτικών αλλαγών. Γι' αυτό και στα δύο χρόνια νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης, αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο τα ήδη τεράστια επιχειρηματικά κέρδη, χειροτέρεψαν παραπέρα οι εργασιακές σχέσεις, ενισχύθηκε η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, της Παιδείας και της Πρόνοιας, τα δημοκρατικά δικαιώματα δέχτηκαν νέα χτυπήματα, δυνάμωσε η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα των λαϊκών στρωμάτων, η αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες κλπ., κλπ.

Πράγματι, θα συμφωνήσουμε με το ερώτημα της «Καθημερινής»: Για πόσο διάστημα και στη βάση ποιας πολιτικής ηθικής η ελάχιστη μειοψηφία της πλουτοκρατίας θα ταλαιπωρεί, θα εκμεταλλεύεται και θα καταληστεύει τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και του λαού;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ