Σάββατο 25 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πρωτοφανής εμπαιγμός

Πρωτοφανής ήταν χτες στη Βουλή ο εμπαιγμός της κυβέρνησης προς τους 600 εργαζόμενους των Φωσφορικών Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης, που διαδήλωναν και πάλι στην Αθήνα ζητώντας να μην κλείσει το εργοστάσιο.

Στην Ολομέλεια της Βουλής ήταν προγραμματισμένη να συζητηθεί Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Α. Τζέκη για το θέμα, αλλά ανακοινώθηκε από το προεδρείο ότι η Ερώτηση διαγράφεται «λόγω κωλύματος υπουργού». Ποιο ήταν το εξοργιστικό που δείχνει ανάγλυφα τον κυβερνητικό εμπαιγμό; Και οι δύο αρμόδιοι να απαντήσουν υπουργοί (Ανάπτυξης και Οικονομίας) ήταν παρόντες στη Βουλή για να απαντήσουν σε άλλες Ερωτήσεις!

Αγανακτισμένος από τη μεθόδευση αυτή, ο Α. Τζέκης τόνισε: «Είναι εδώ ο υπουργός Οικονομίας και ο υπουργός Ανάπτυξης και δηλώνουν κώλυμα σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα; Ξέρετε ότι αυτήν την ώρα είναι στην Αθήνα οι 650 εργαζόμενοι και διαδηλώνουν για μία ακόμα φορά; Δηλώνω την αγανάκτησή μου. Η πολιτική υποκρισία και ο πολιτικός εμπαιγμός της κυβέρνησης πρέπει να σταματήσει. 650 εργαζόμενοι, 1.500 μικροεπαγγελματίες, οι φορείς του νομού, το Εργατικό Κέντρο, η Νομαρχία, δήμοι και σωματεία διαμαρτύρονται και λέτε ότι διαγράφεται η Ερώτηση ενώ είναι παρόντες οι υπουργοί;».

Οι εργαζόμενοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ