Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ
Πανάκριβη και προβληματική

Eurokinissi

Μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Εγνατίας Οδού, που παρουσιάστηκαν στα τμήματα της Ξάνθης και του Εβρου κατά την πρόσφατη κακοκαιρία - και όχι μόνο - ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και απευθύνεται στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Για μια ακόμη φορά - αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - η Εγνατία Οδός σε Ξάνθη και Εβρο έκλεισε εξαιτίας των ανέμων και των χιονοπτώσεων. Ενα από τα πιο πολυδιαφημισμένα και ακριβοπληρωμένα έργα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ αποδείχτηκε ανεπαρκές και προβληματικό για το λαό, κερδοφόρο όμως για τις κατασκευαστικές εταιρίες.

Τα συγκεκριμένα τμήματα - επισημαίνουν οι δύο βουλευτές - από την ημέρα που δόθηκαν στην κυκλοφορία, έδειξαν τις ανεπάρκειες της μελέτης και της κατασκευής σε σχέση με τις εδαφολογικές συνθήκες. Ειδικά το τμήμα στο Νομό Ξάνθης αποδεικνύεται πολύ επικίνδυνο για την ανατροπή οχημάτων λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ολα αυτά - τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - είναι γνωστά στους αρμοδίους (κυβέρνηση, Περιφέρεια, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση) κι ενώ η άμεση αντιμετώπισή τους είναι απαραίτητη για την ασφάλεια όσων κινούνται στα σημεία αυτά της Εγνατίας Οδού, οι υπεύθυνοι (Περιφερειάρχης, Νομάρχες) αντί να διεκδικήσουν αποφασιστικά να γίνουν τα απαραίτητα έργα, αναλώνονται σε δηλώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε περιόδους άσχημων καιρικών συνθηκών.

Τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Εγνατίας Οδού και ειδικά στα τμήματα Ξάνθης και Εβρου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ