Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «17 Ν»
Αντιφάσεις μάρτυρα

Τις «εκδοχές» του για την επίθεση κατά του εκδότη Ν. Μομφεράτου και του οδηγού του Π. Γουσσέτη, έδωσε χτες, κατά τη διάρκεια της εξέτασής του στη δίκη για την υπόθεση της «17 Ν», ο μάρτυρας Κ. Μπακατσέλος. Η μαρτυρία του προκάλεσε το σχόλιο της εισαγγελέα Ευτέρπης Κουτζαμάνη, η οποία είπε πως «κάθε φορά μας δίνετε και μια καινούρια εκδοχή».

Ο μάρτυρας κατέθεσε και χτες, όπως και πρωτόδικα, πως αναγνωρίζει ως δράστες της επίθεσης τους Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και Χριστόδουλο Ξηρό. Οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε εντοπίστηκαν από την εφέτη Σταματία Γιαννούκου, η οποία, δείχνοντάς του το σχέδιο του κτιρίου από το μπαλκόνι του οποίου ο μάρτυρας ισχυρίζεται ότι είδε τους δράστες, του επισήμανε ότι δεν μπορούσε να δει τα χαρακτηριστικά των δραστών, ούτε να κοιτάξει στα μάτια τον Χ. Ξηρό. Κι αυτό, διότι το ύψος του μπαλκονιού από το δρόμο είναι περίπου τέσσερα μέτρα. Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι βρισκόταν στην άκρη του μπαλκονιού και σκυμμένος, όμως οι συνήγοροι υπεράσπισης είχαν ετοιμάσει μακέτα, από την οποία προκύπτει ότι ο Κ. Μπακατσέλος δεν ήταν δυνατόν να δει τη σκηνή της ένοπλης επίθεσης, καθώς και τα πρόσωπα τα οποία συμμετείχαν σε αυτήν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προανακριτική κατάθεση το 1985 είχε κάνει λόγο για δυο δράστες. Το 2002 για τρεις. Υποστήριξε ότι τα θύματα πυροβολήθηκαν και από δεξιά, τη στιγμή που η πραγματογνωμοσύνη της Ασφάλειας αναφέρει πως τα θύματα πυροβολήθηκαν από αριστερά. Ανέφερε την ύπαρξη κι ενός άσπρου «Ντάτσουν», από το οποίο βγήκε ο Α. Γιωτόπουλος, τη στιγμή που κανένας αυτόπτης μάρτυρας δεν το έχει αναφέρει.

Στην αρχή της χτεσινής διαδικασίας ο Π. Τσελέντης, με δήλωσή του, αλλά και οι συνήγοροί του κάνουν λόγο για ενορχηστρωμένη επιχείρηση απαξίωσης της ομολογίας του από μέρους παραγόντων της δίκης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ