Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Κι ύστερα ξύπνησα...

Εγινε, λοιπόν, ο πολυαναμενόμενος ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Και τώρα, όλα θα πάνε καλύτερα, όπως δήλωσε και ο Θ. Ρουσόπουλος. Οι υπουργοί - παραμένοντες, μετακινούμενοι και νεοεισελθόντες - «θα στρώσουν κώλο» και θα λύσουν τα προβλήματα της χώρας και του λαού. Ο παραμένων στο πόστο του υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης, θα βάλει «τέρμα στη λιτότητα» που κάνει τα λαϊκά στρώματα να υποφέρουν, θα καλέσει τους τραπεζίτες, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές και τους άλλους της πλουτοκρατίας να διαθέσουν το σύνολο των κερδών τους για την κάλυψη των οικονομικών ελλειμμάτων και την ενίσχυση του εισοδήματος της φτωχολογιάς. Ο επανερχόμενος, νέος υπουργός Απασχόλησης, Σ. Τσιτουρίδης, θα πάρει, αμέσως, μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, τη βελτίωση των συνθηκών δουλιάς και ασφάλειας των εργαζομένων, για σημαντικές αυξήσεις στα μεροκάματα και στις συντάξεις.

Ο ακλόνητος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Μπασιάκος, θα ανακοινώσει, αυθημερόν, ότι δε θα εφαρμοστεί η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ για να σταματήσει το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Ο αμετάθετος υπουργός Ανάπτυξης, Δ. Σιούφας, θα λάβει αποφάσεις για την πάταξη της ακρίβειας, θα δεσμευτεί ότι δε θα διευρυνθεί το ωράριο, δε θα ανοίγουν και την Κυριακή τα μαγαζιά και θα σταματήσει η φορολογική επιδρομή σε βάρος των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων. Ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, θα ανακοινώσει την κατάργηση των ΜΑΤ και των άλλων κατασταλτικών μηχανισμών, τη μετατροπή της Αστυνομίας σε φύλακα του λαού και υπερασπιστή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του, τη μετεξέλιξη της ΕΥΠ σε υπηρέτη των εθνικών και λαϊκών συμφερόντων.

Η παραμένουσα υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, θα καταργήσει την ιδιωτική Παιδεία και θα βάλει μπροστά τη μετατροπή του σχολείου και του πανεπιστημίου σε κυψέλη ουσιαστικής μάθησης και αξιακής διαπαιδαγώγησης της νεολαίας. Ο, εκ μεταθέσεως, υπουργός Υγείας, Δ. Αβραμόπουλος, θα βάλει τα δυνατά του για να σταματήσει η εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της Υγείας και να εξελιχθούν τα δημόσια νοσοκομεία σε φιλόξενα κέντρα, που θα παρέχουν, εντελώς δωρεάν, υψηλής ποιότητας υγειονομικές υπηρεσίες, χωρίς καθυστερήσεις και «φακελάκια». Ο νέος υπουργός Πολιτισμού, Γ. Βουλγαράκης, θα προχωρήσει την «πολιτιστική επανάσταση», στεκόμενος αντιμέτωπος στην επέλαση της υποκουλτούρας.

Ο νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας, Β. Μεϊμαράκης, θα πάρει απόφαση για κατάργηση των στρατιωτικών δαπανών, που προορίζονται για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, και την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις πολεμικές επιχειρήσεις των Αμερικανών. Η νέα υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, θα διαμηνύσει στους συμμάχους και εταίρους ότι, από αύριο κιόλας, η χώρα μας αποδεσμεύεται από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ακολουθεί άλλη εξωτερική πολιτική, εθνικής ανεξαρτησίας, ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας με όλα τα κράτη και τους λαούς. Ο παραμένων υπουργός Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλος, θα εγγυηθεί ότι τελειώνουν ο κομματικός εναγκαλισμός και οι πελατειακές σχέσεις στη Δημόσια Διοίκηση, ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση μετατρέπεται σε υπηρέτη του λαού.

Κι ύστερα ξύπνησα...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ