Σάββατο 17 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «Ι. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ»
Εκατοντάδες στο πλευρό τους

Αναβλήθηκε η δική τεσσάρων συνδικαλιστών. Συγκέντρωση χτες συναδέλφων τους στο δικαστήριο

Αναβλήθηκε για τις 28 Ιούνη η δίκη τεσσάρων συνδικαλιστών, μελών του Συνδικάτου Πωλητών - Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 7 Ιούνη κοντά στις εγκαταστάσεις του πρατηρίου ποτών του επιχειρηματία Λυμπερόπουλου, ύστερα από δική του παρέμβαση. Χτες, στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης, η αλληλεγγύη των συναδέλφων τους έπαιρνε τη μορφή μαζικής, πανηγυρικού χαρακτήρα συγκέντρωσης διαμαρτυρίας εκατοντάδων απεργών του κλάδου των εμφιαλωμένων, που με πανό και πικέτες είχαν κυριολεκτικά πολιορκήσει το δικαστικό μέγαρο.

Οι απεργοί συμμετείχαν στην 4ωρη στάση εργασίας σ' όλες τις επιχειρήσεις των εμφιαλωμένων που είχε κηρύξει το συνδικάτο «εκφράζοντας την πίκρα και την αγανάκτηση των μελών για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, που ποινικοποιούν τον αγώνα τους». Η στάση εργασίας σημείωσε απόλυτη επιτυχία με καθολική συμμετοχή. Οι απεργοί ανταποκρίθηκαν επίσης μαζικά στο κάλεσμα του συνδικάτου τους για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δικαστήριο. «Οχι στην ποινικοποίηση της απεργίας» διακήρυττε το κεντρικό σύνθημα στο μεγάλο πανό των διαδηλωτών.

Να σημειωθεί ότι οι κατηγορούμενοι συλλήφθηκαν σε αρκετή απόσταση από το κτίριο της εταιρίας Λυμπερόπουλου, με την κατηγορία της εξύβρισης του εν λόγω εργοδότη. Κατηγορία που οι ίδιοι απορρίπτουν κατηγορηματικά αφού, όπως βεβαιώνουν, το πρωί της συγκεκριμένης ημέρας μέχρι και την ώρα που έφυγε από την επιχείρησή του ούτε καν τον είχαν δει.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Λυμπερόπουλος, που είχε συλληφθεί στις 9 Ιούνη στο χώρο του δικαστικού μεγάρου μετά από μήνυση που υπέβαλαν 4 μέλη του συνδικάτου και το σωματείο για την εγκληματική του ενέργεια, που κατέληξε στον τραυματισμό ενός από τους 4 όταν οδήγησε το αυτοκίνητό του πάνω τους, κρατήθηκε λίγες ώρες στο αστυνομικό τμήμα και αφέθηκε ελεύθερος για να παρουσιαστεί σε τακτική δικάσιμο, ενώ θα έπρεπε να εφαρμοστεί στην περίπτωσή του η διαδικασία του αυτόφωρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ