Σάββατο 17 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, στο ΠΑΣΟΚ του Εκσυγχρονισμού και της Υποταγής μας στο ΝΑΤΟ

Ηρθε στην εξουσία αφού υποσχέθηκε τη ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, που ήταν ελπίδα και απαντοχή του πάντα προδομένου και ευκολόπιστου ελληνικού λαού. Ανέβηκε στην εξουσία με το 50% των ψήφων, στους οποίους πρέπει να προσθέσουμε και 20% περίπου ψηφοφόρους, που ΗΘΕΛΑΝ την αλλαγή, αλλά αυτοί δεν ξεγελάστηκαν και ψήφισαν άλλα προοδευτικά κόμματα, κυρίως το ΚΚΕ. Αυτοί που δεν είχαν ξεχάσει την ηρωική Εθνική Αντίσταση του λαού μας, τους επιζήσαντες αγωνιστές του ΚΚΕ, του ΕΑΜ -ΕΛΑΣ, της Εθνικής Αντίστασης και της ΕΠΟΝ. Αρκετοί είναι εκείνοι, που δεν πίστεψαν ότι το ΠΑΣΟΚ «θέλει και μπορεί» και δεν το ψήφισαν.

Συγκλονίστηκα, όταν, δικαστικός αντιπρόσωπος, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων στις εκλογές του 1981, άκουσα θυγατέρα κομμουνιστή εκτελεσμένου από τους παρακρατικούς της Δεξιάς, να αναφέρει: «Γι' αυτήν την αλλαγή, πάτησα τον όρκο που έδωσα στον τάφο του πατέρα μου, ότι στη ζωή μου δε θα ψηφίσω άλλο κόμμα εκτός του ΚΚΕ...». Δεν υποπτεύθηκε το σημερινό, στο έτος 2000, αποτέλεσμα της μεταμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ, σε κόμμα δεξιότερο της εγκληματικής, άλλοτε Δεξιάς, όπως τη διέκριναν πολλοί από την προέλευση, από τις ΗΠΑ, του ηγέτη του Ανδρέα Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ λειτούργησε τότε, με το χαρισματικό αυτόν ηγέτη, αλλά για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, που πραγματικά, μόνον αυτά, μακροπρόθεσμα, εξυπηρετούσε.

Πρώτον: Ανέδειξε και προέβαλε σε ηγέτες και ιδιοτελείς νομείς της εξουσίας του ΠΑΣΟΚ, αρκετούς, που, χωρίς ιδιαίτερα προσόντα οι ίδιοι, δέχονταν και αναβάθμισαν τον Α. Παπανδρέου σε ηγέτη συλλογικού κόμματος και τον ενίσχυσαν να επιβληθεί σ' αυτό, σαν απόλυτος και ανεξέλεγκτος αρχηγός...

Δεύτερον: Δεν εκπλήρωσε ουσιαστικά καμία, από τις κύριες υποσχέσεις του. Εδρασε κατά τρόπο, που το βοήθησε να μεταμορφώσει σε τυφλούς και άβουλους οπαδούς του πάρα πολλούς που ανήκαν περιστασιακά στο αντιδεξιό στρατόπεδο.

Τρίτον: Από το σύνθημα «Ευρώπη - ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», κατέληξε εγγυημένος υπηρέτης, χωρίς επιφυλάξεις, του παραπαίοντος ιμπεριαλισμού, το δήθεν Σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ. Φορώντας τη μάσκα του, κατασκευής ΗΠΑ, εξελίχθηκε σε πρωτοπαλίκαρο εκπλήρωσης των εντολών του Μάαστριχτ και των Βρυξελλών και πιστός εκτελεστής των διαταγών του ΝΑΤΟ. Απαίσιος αποστάτης των συμφερόντων του ελληνικού λαού, με κινδύνους και για την υποδούλωσή του και χωρίς προσχήματα... Στο δούναι της εξωτερικής μας πολιτικής, χρεωθήκαμε σε πολλά κεφάλαια σημαντικά, ενώ στο θέμα της Κύπρου ξεχάσαμε τις αποφάσεις του μακαρίτη ΟΗΕ.

Τέταρτον: Αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση, που την ήξεραν και την αποδέχονταν και το απαιτούσε το 80% και πλέον των Ελλήνων, αλλά με τρόπους μόνο νοθείας της ιστορικής προσφοράς της. Κυρίως, όχι με πλήρη αναγνώριση και προβολή του περιεχομένου των οραμάτων της. Δεν υπηρέτησε αυτά τα οράματα και τις επιδιώξεις τους. Συνέχισε να αναγνωρίζει, ως και να αμείβει ηθικά και υλικά, τους συνεργάτες των κατακτητών, εκείνους που πολέμησαν την Εθνική Αντίσταση και παρέδωσαν την Ελλάδα αλυσοδεμένη (και με εκτελεσμένους τους καλύτερους Ελληνες και Ελληνίδες) στους Αγγλους, που αυτοί τη μεταβίβασαν στους Αμερικάνους. (Γιατί δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το λαό μας).

Πέμπτον: Δεν αναγνώρισαν σαν πατριώτες τις χιλιάδες εκτελεσμένους από παρακρατικούς και από τα ελληνικά δικαστήρια, με σκηνοθετημένη κατηγορία, ως προδότες, που ήθελαν δήθεν να αποσπάσουν «μέρος ή όλον» της πατρίδας μας. Την οποία αυτοί, περισσότερο οι εκτελεσμένοι, υπερασπίστηκαν στο Επος της Αλβανίας, στη μοναδική στον κόσμο Εθνική Αντίσταση και με το Δημοκρατικό Στρατό.

Εκτον: Ο κρατικός μηχανισμός, που νοσούσε από προπατορικό αμάρτημα, που ήταν η είσοδος σ' αυτόν μόνο όσων εξασφάλιζαν «πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων», που παραχωρούνταν κυρίως σ' αυτούς που επικαλούνταν αντικομμουνιστική (ίσον αντικοινωνική και αντεθνική) δραστηριότητα, έμεινε άθικτος. Αντί να εξυγιανθεί η Διοίκηση, με βάση αρχές και με δεδομένο ότι πάντοτε υπήρχαν και ικανοί και τίμιοι που έπρεπε να προωθηθούν, δεν ενισχύθηκε. Αποτέλεσμα, η ενίσχυση και «νομιμοποίηση» της διαφθοράς και της συναλλαγής και από πληθώρα νέων ανθρώπων, συνήθως προέλευσης της κλαδικής του ΠΑΣΟΚ, στους οποίους παρεισέφρησαν καιροσκόποι τυχοδιώκτες, όπως γίνεται πάντοτε όταν λειτουργούν κριτήρια υποκειμενικά και όχι κοινωνικά και αξιοκρατικά. Πλήρης απόδειξη, η πολιτική τύχη του νόμου Πεπονή και πολλών άλλων, άλλοτε πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του ίδιου του συντάκτη του.

Εβδομον: Ετσι ωρίμασε η μεταμόρφωση του ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής σε ΠΑΣΟΚ Εκσυγχρονισμού, με τον ιμπεριαλισμό της «νέας τάξης πραγμάτων» και στην υπηρεσία των Βρυξελλών, του Μάαστριχτ και του ΝΑΤΟ. Περισσότερα δε γράφω, γιατί πολλά αφορούν τα εθνικά συμφέροντα.

Γενικά συμπεράσματα: Το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να βγάλει τη μάσκα της αλλαγής και έδειξε το πραγματικό πρόσωπό του. Εμφανίζεται τώρα τέτοιο που είναι, ήτοι το ΠΑΣΟΚ της υποταγής στην εξυπηρέτηση των ξένων συμφερόντων και αδύνατο να εξυπηρετήσει την ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα και τον πάντοτε υπερήφανο και πάντοτε προδομένο ελληνικό λαό.

Δυστυχώς, γιατί κάηκαν τα περισσότερα γερά χαρτιά της χώρας μας, με πολύχρονη παράλληλη διάβρωση και πολλών ηθικών αξιών, ακόμα και με επίδραση στη σκέψη πολλών ανθρώπων με έντιμη ιστορία, η διέξοδός μας θα είναι και δύσκολη και επίπονη. Δεν μπορούμε πια να πιστεύουμε σε κείνους, που έχουν αποδείξει, όπου και αν ανήκουν, όταν άσκησαν εξουσία, ότι τα έργα που έπραξαν ήταν αντίθετα από τα λόγια τους και τις υποσχέσεις τους, πριν την πάρουν. Οταν, ιδιαίτερα, ψήφισαν την υπαγωγή μας στο Μάαστριχτ και την επέβαλαν με την ψήφο τους στη Βουλή, ή και χωρίς να την ενημερώσουν ποτέ και χωρίς να ρωτήσουν τον ελληνικό λαό, αν θέλει να αυτοϋποδουλωθεί στις σημερινές εντολές της Γερμανίας, που δεν τις επέβαλε στους Ελληνες στη χώρα μας και όταν την είχε υποδουλώσει στρατιωτικά.

Ηιστορία, για να είναι αληθινή, πρέπει να τονίζει:

Πρώτον: Οτι η Ελλάδα, όχι μόνο δεν ετιμήθη, για τη μεγάλη προσφορά της στο Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά υποδουλώθηκε, με αχαριστία και αναλγησία των δήθεν συμμάχων μας.

Δεύτερον: Οτι οι πρωταγωνιστές του ΕΠΟΥΣ του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, όχι μόνο δεν ετιμήθησαν, αλλά, από το Δεκέμβρη του 1944, εξοντώθηκαν από τους ίδιους αποικιοκράτες «συμμάχους» μας και ότι την ομόψυχη αντίστασή τους εκμεταλλεύτηκε με υποκρισία το ΠΑΣΟΚ. Καπηλεύτηκε την αντίσταση του ελληνικού λαού και πολλοί αντικατέστησαν στην ιστορία αυτούς που την έγραψαν με τον καιροσκοπικό εαυτό τους, προκλητικά, γιατί ζούμε πολλοί, που ζήσαμε και θυμόμαστε. Εγώ, βέβαια, δεν περιμένω να πληροφορηθώ από τις μεταπολεμικές αποφάσεις των δικαστηρίων, γιατί έχω στα χέρια μου υπερδεκάδα αποφάσεων εκτόπισής μου, σαν επικίνδυνος στη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Ο γράφων αυτό το κείμενο μπορώ να αναφέρω ότι στην Κατοχή έζησα ελεύθερος στα απόρθητα βουνά της Πίνδου, των Αγράφων και των Χασίων και από την πρώτη μέρα της Κατοχής δούλεψα μόνο για την Εθνική Αντίσταση. Φυσικά, περπάτησα και στον πόλεμο του 1940 και απελευθερώνοντας στο Σμόλικα, με τους ήρωες συμπολεμιστές μου και τους ηρωικότερους ακρίτες, κυρίως Βλάχους και Σλαβομακεδόνες, την ιερή γη της πατρίδας μας.

Σαν Ελληνας πατριώτης, αξιολογώντας όσα έζησα στο πετσί μου, ξεπληρώνοντας υποχρέωση προς την αληθινή ιστορία των προγόνων μας και τους συγχρόνους μου ήρωες και τα παιδιά μας, στιγματίζω τους επίορκους ή τους, από μωροφιλοδοξία, υπηρέτες των ξένων, σύγχρονους μηδίσαντες, με τα όσα αναφέρω παραπάνω. Η τελευταία συμπεριφορά, στο Λιτόχωρο, των αδίσταχτων Αμερικάνων, που για να δημιουργήσουν το σύγχρονο ανθρωποβόρο κράτος τους και την όση κατέχουν, όχι ανίκητη, δύναμή τους, την οποία απέκτησαν, αφού άρχισαν με την εξόντωση των γηγενών Ινδιάνων και των μαύρων, πρέπει να ταρακουνήσει το μυαλό όλων μας και κυρίως των ηγετών μας. Πρέπει και έχουμε τη δύναμη, με τους άλλους καταπιεζόμενους και υποψήφιους καταπιεζόμενους λαούς, να αντισταθούμε, στους σύγχρονους εγκληματίες της νέας τάξης πραγμάτων.

Είδαμε την ειρήνη να εφαρμόζεται με μορφή της «PAX Americana» στη Βοσνία, στο Κοσσυφοπέδιο, στην Τσετσενία και αλλού προηγούμενα και τελευταία κάθε μέρα.

Κάθε μέρα που δεν αντιστεκόμαστε, πολλαπλασιάζει τα θύματα και την απειλή εξαφάνισης ζωής στον πλανήτη.

Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να μην αναφέρω τα, καλής πρόθεσης και προσφοράς, κηρύγματα των εκπροσώπων της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας. Οφείλω να την αναφέρω, γιατί τη γνώρισα και στο πρόσωπο συναγωνιστών μου στην Κατοχή, που αγνωμόνως τιμωρήθηκαν και από την πολιτεία και την ηγεσία της Εκκλησίας. Είναι κυρίως ο αρχιεπίσκοπος Ιωακείμ Κοζάνης, που βοήθησε τους πρώτους αντάρτες και όρκισε την Κυβέρνηση του Βουνού. Επίσης ο Ηλείας Αντώνιος, ο οποίος δεν ήταν μόνο υπόδειγμα ποιμενάρχη θρησκείας, αλλά, χάρις και στη σοφία του, το 1944, στη σπαραζόμενη τότε Πελοπόννησο, από τα, με αγγλική ενίσχυση, εγκληματικά τάγματα ασφαλείας - που είχαν ορκιστεί να εκτελούν μόνο τις διαταγές του Χίτλερ - κατά τη σύγκρουσή τους με την υποχρεωτική αντίδραση του ΕΛΑΣ, κατόρθωσε, ως πρόεδρος του ΕΑΜ Πελοποννήσου, να σταματήσει, χάρις και στις σωστές (πατριωτικές και με πολιτικό κόστος) αποφάσεις της ηγεσίας του ΚΚΕ και του ΕΑΜ, τον αλληλοσπαραγμό Ελλήνων. Βεβαιώνω ότι δεν ήταν οι μόνοι επίσκοποι, αλλά και άλλοι πολλοί, όπως σχεδόν ήταν, κατά το σύνολό τους, οι απλοί ιερείς, που στις ενορίες τους και στα χωριά τους, σχεδόν όλοι έγιναν οι υπεύθυνοι της Εθνικής Αλληλεγγύης.

Με την πείρα μου και αφού επέζησα στον υπέρ πάντων αγώνα κατά της προηγούμενης νέας τάξης πραγμάτων και στη μνήμη των υπέρ της πίστεως και πατρίδος πεσόντων, δυσανασχετώ με οργή και βροντοφωνάζω:

Ουαί σε Σας, σύγχρονοι Γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριτές και υπηρέτες του ΝΑΤΟ. Συνεργάτες των εμπόρων όπλων και ναρκωτικών και των δουλεμπόρων και γενοκτόνων λαών του αιώνα μας.

Σεβαστείτε το διεθνές δίκαιο και το δικαίωμα του ανθρώπου. Το Σύνταγμά μας και την ελευθερία μας, βγαλμένη από τα κόκαλα των Ελλήνων, τα ιερά, που δεν επιτρέπει αγοραπωλησίες και συμβάσεις, που θίγουν την ακεραιότητα της πατρίδας μας και τις ελευθερίες του λαού μας...

Μην ντροπιάζετε το γένος των προγόνων, που δίδαξε, πρώτο και σε όλον τον κόσμο, την αγάπη, τη δημοκρατία, την αρετή και την τόλμη. Την ειρήνη και το ΟΧΙ στη σκλαβιά και τον πόλεμο!...

Οχι μισθοφόροι Ελληνες στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστών.

Λευτεριά στους Κύπριους Ελληνες αδελφούς μας.

Η ελληνική γη ανήκει στους Ελληνες αγρότες και δε νοικιάζεται σε στρατό αυθαίρετης και παράνομης κατοχής της.

Αγάπη ανάμεσα στους λαούς και ειρήνη στον κόσμο.

Ποτέ πια πόλεμος.


Κυριάκος Α. ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Αντιστασιακός -Επίτιμος δικηγόρος

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2011-11-17 00:00:00.0)
Στο Λαζαρέτο(2008-09-09 00:00:00.0)
Ψήφο στο ΚΚΕ(2004-02-07 00:00:00.0)
Οι βαρναλικές αποτιμήσεις(2004-01-10 00:00:00.0)
Τιμήθηκαν οι 118 ήρωες(2000-12-01 00:00:00.0)
Τίμησαν τους 118 εκτελεσμένους(1997-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ