Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
21ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟ «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»
Τριπλή επιτυχία

Ο στόχος επιτεύχθηκε απόλυτα. Δύο χρυσά, ένα αργυρό μετάλλιο και τρεις προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς στο Σίδνεϊ πέτυχε η Εθνική μας ομάδα πυγμαχίας στο 21ο Διεθνές Κύπελλο «Ακρόπολις», που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο κλειστό του Ρέντη.

Ο Αντώνης Γιαννούλας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 75 κιλών αφού ο Ιταλός Μπαρόνε δεν κατέβηκε να αγωνιστεί. Ο νεότερος της τριάδας σε δηλώσεις του τόνισε: «Αυτό που περιμέναμε ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση. Στόχος μου για την Ολυμπιάδα είναι αρχικά η οκτάδα και από εκεί ό,τι καλύτερο». Η χαρά του Γιαννούλα για την κατάκτηση του μεταλλίου και την πρόκριση δεν ήταν αρκετή να καλύψει την πικρία του: «Από το μποξ προς το παρόν δεν έχω αποκομίσει κάτι παραπάνω από τη χαρά της νίκης. Δεν υπάρχει επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά αυτά θα τα κοιτάξουμε στο μέλλον. Ελπίζω να γίνει κάτι και για μένα».

Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο πρόσφερε στη χώρα μας ο Αρτούρ Μικελιάν, στα 54 κιλά, που πήρε την πρώτη θέση χωρίς αγώνα αφού ο Ραμαζιάν από την Αρμενία δεν προσήλθε. Παράλληλα με την πρώτη θέση στο βάθρο πήρε και εισιτήριο για την Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ. Το τρίτο εισιτήριο πήρε ο Τιγκράν Ουσλιάν παρά τη δεύτερη θέση στην κατηγορία των 60 κιλών, αφού ηττήθηκε στον τελικό από τον Τούρκο Σάλβα Παλιάνι με 8-5 στα σημεία.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org