Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σαν παλιό σινεμά

Ευκαιρία να θυμηθούν οι παλιοί και να δουν οι νέοι έναν από τους πλέον βιρτουόζους της μπάλας, που πέρασε ποτέ από τα ελληνικά γήπεδα. Εστω και καθυστερημένα η ΕΠΟ τιμά σήμερα τον αξεπέραστο Βασίλη Χατζηπαναγή, με το φιλικό αγώνα που θα γίνει στο Καυτατζόγλειο ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδας και την αντίστοιχη της Γκάνας (20.00).

Ο αγαπημένος «Βάσια» των φιλάθλων, που... μάγευε με τις ενέργειές του, θα φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο δυστυχώς μόλις για 2η φορά (και η πρώτη σε φιλικό). Ενας από τους πιο αδικημένους ποδοσφαιριστές διανύει πια το 45ο έτος της ζωής του, αλλά το απόλυτα δικαιολογημένο παράπονο δεν έχει καταλαγιάσει: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί θα φορέσω τη φανέλα της Εθνικής. Ποτέ όμως δε θα μπορέσω να κατανοήσω γιατί τα όποια εμπόδια υπήρχαν δεν ξεπεράστηκαν. Επαιξα στη Μεικτή Κόσμου και δεν μπόρεσα να αγωνιστώ στην Εθνική Ελλάδας. Αυτό που κέρδισα από την παρουσία μου στα γήπεδα είναι η αγάπη του κόσμου και ελπίζω αυτό να συμβεί και στον αγώνα με την Γκάνα. Οσον αφορά το γεγονός γιατί δεν πήγα στο εξωτερικό αφού υπήρχαν προτάσεις από ομάδες που με ζητούσαν, είναι μια παλιά ιστορία και ανήκει στο παρελθόν».

Στον «μάγο» των γηπέδων Βασίλη Χατζηπαναγή αναφέρθηκε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βασίλης Δανιήλ: «Τιμή μου που σαν προπονητής θα έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω σε μια γιορτή αφιερωμένη στον Βασίλη. Διαφήμισε το ελληνικό ποδόσφαιρο και του έδωσε νέα πνοή. Ηταν ένας φωτεινός πόλος για τη νεολαία σε δύσκολους καιρούς. Είμαι της γνώμης ότι θα πρέπει να παραμείνει στο χώρο του ποδοσφαίρου και η ΕΠΟ ή ο Ηρακλής θα πρέπει να βρουν τον τρόπο».

  • Ο Βασίλης Δανιήλ δε θα έχει στη διάθεσή του τους Μαχλά, Τσάρτα, Ζαγοράκη, που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια από τις ομάδες τους.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org