Σάββατο 21 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις των μαθητών

ΚΙΤΟ.--

Με διαδηλώσεις και αποχές, χωρίς να φοβούνται την καταστολή, συνέχισαν τον αγώνα τους, για τέταρτη συνεχόμενη μέρα οι μαθητές των γυμνασίων της πρωτεύουσας του Εκουαδόρ, απαιτώντας την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου που προβλέπει την αύξηση των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς κατά 40%. Οι μαθητές, επίσης, απαιτούν από την κυβέρνηση να ακυρώσει τη συμφωνία την πετρελαϊκή Occidental και να μην προχωρήσει στην υπογραφή της ALCA.

Οι συγκρούσεις με την αστυνομία δεν έλειψαν και χτες, καθώς αυτή τη φορά οι μαθητές ήταν προετοιμασμένοι - την Τετάρτη η καταστολή της αστυνομίας προκάλεσε περισσότερους από 57 τραυματισμούς μικρών μαθητών - και απάντησαν με πέτρες στα χημικά και τα γκλομπς των αστυνομικών.

Περισσότεροι από 100 συνελήφθησαν, ενώ δεκάδες είναι αυτοί που τραυματίστηκαν και χτες κατά τις διαδηλώσεις. Η αστυνομική βία που και αυτή τη φορά ήταν περισσή έχει προκαλέσει το λιγότερο την αμηχανία της κυβέρνησης που ακόμη και δημοσίως άσκησε κριτική στις αστυνομικές αρχές ότι έκανε χρήση «μη αναγκαίας και υπέρμετρης βίας». Οι μαθητές έχουν κηρύξει αποχή μέχρι τη Δευτέρα, οπότε η επόμενη βδομάδα θα δείξει τι θα γίνει σε αυτή τη μαθητική «εξέγερση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ