Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Πλατιά κινητοποίηση την Πέμπτη, 19 Γενάρη

Συγκέντρωση στα Προπύλαια διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά και Αττικής του ΚΚΕ, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα

Μια πρώτη δυναμική και αγωνιστική απάντηση στους εμπνευστές του αντικομμουνιστικού μνημονίου, που προωθείται για έγκριση στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα δώσουν οι κομμουνιστές και άλλοι δημοκράτες, προοδευτικοί άνθρωποι του Λεκανοπεδίου την Πέμπτη, 19 Γενάρη, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που διοργανώνουν στα Προπύλαια οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά και Αττικής του ΚΚΕ, καθώς και το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Μετά τη συγκέντρωση, θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ αποφάσισε πριν από μια βδομάδα περίπου την ανάληψη σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών εναντίον του αντικομμουνιστικού μνημονίου. Σε υλοποίηση αυτής της απόφασης, πραγματοποιείται η παραπάνω συγκέντρωση, ενώ στο μεταξύ προσωπικότητες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου, αλλά και συνδικαλιστικοί, μαζικοί φορείς έχουν εκφράσει την κατηγορηματική τους αντίθεση στο περιεχόμενο του μνημονίου και ζητούν να μην τεθεί προς έγκριση στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση.

Ενημερώνοντας για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το ΚΚΕ, το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, τόνιζε σχετικά με το κατάπτυστο μνημόνιο:

«Το αντικομμουνιστικό μνημόνιο που προωθείται για ψήφιση στο Συμβούλιο της Ευρώπης με τον τίτλο: "Για την ανάγκη διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων", αποτελεί μια άκρως επικίνδυνη και αντιδραστική εξέλιξη, που πρέπει να συναντήσει την αποφασιστική λαϊκή κατακραυγή.

Η ιμπεριαλιστική τρομοκρατία του αντικομμουνιστικού μνημονίου δε στρέφεται μόνο κατά των κομμουνιστών, δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές. Αφορά όλο το λαό, γιατί προχωρεί στην ποινικοποίηση της λαϊκής αγωνιστικής δράσης, της ταξικής πάλης. Βάζει στο στόχαστρο στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες».

Σε ό,τι αφορά στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το ΚΚΕ, σημειώνονταν:

  • Αντιπροσωπεία της ΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ Αλέκα Παπαρήγα, θα ζητήσει συνάντηση, το αμέσως επόμενο διάστημα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Βουλής, για να τους ενημερώσει και να θέσει την ανάγκη καταδίκης του αντικομμουνιστικού μνημονίου.
  • Το ΚΚΕ θα ενημερώσει τα εκτός Ευρώπης Κομμουνιστικά Κόμματα.
  • Θα επιδιώξει, σε συντονισμό με άλλα Κομμουνιστικά Κόμματα και διεθνείς προοδευτικές και αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις, την ανάπτυξη κοινών δράσεων και κινητοποιήσεων στις 24 Γενάρη 2006, μέρα που αρχίζει η σχετική συζήτηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
  • Θα οργανωθεί πλατιά καμπάνια ενημέρωσης του λαού και της νεολαίας για το κατάπτυστο περιεχόμενο και τους αντιδραστικούς στόχους του αντικομμουνιστικού μνημονίου.
  • Θα προχωρήσει στην οργάνωση δραστηριοτήτων και διαδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα.
  • Θα καλέσει τις οργανώσεις του λαϊκού κινήματος, τις επιστημονικές ενώσεις, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και της Τέχνης να εκφράσουν την πολύμορφη και αποφασιστική καταδίκη τους στο μνημόνιο της νέας αντικομμουνιστικής υστερίας και τρομοκρατίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ