Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Στην πρεσβεία τους ρώτησαν;

«Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει νέος γύρος των λεγόμενων "φιλικών ανακρίσεων" σε αναζήτηση μάλιστα του υποτιθέμενου αρχηγού - ιδεολογικού καθοδηγητή της 17Ν από Αμερικανούς πράκτορες, που σε ανεπίσημες συναντήσεις έχουν ζητήσει πληροφορίες για συγκεκριμένα πρόσωπα από Ελληνες πολίτες εδώ και ομογενείς στις ΗΠΑ» (η Αγγελική Σπανού στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Παλιό το κόλπο

«Τεράστιο ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει η κρατική ραδιοτηλεόραση για την προσέλκυση δημοσιογράφων του αντιπολιτευόμενου Τύπου, κατά προτίμηση όσων εμπλέκονται στο πολιτικό ρεπορτάζ. Το ενδιαφέρον, μάλιστα, συνοδεύεται κι από μια υψηλή αίσθηση γενναιοδωρίας» (το «καρφί» στο «ΒΗΜΑ»).

Γι' αυτό τους σπρώχνουν μέσα;

«Δεν μπορεί όμως να απαγορεύεται η είσοδος των αστυνομικών αρχών στους πανεπιστημιακούς χώρους για την καταδίωξη ταραχοποιών, οι οποίοι συνήθως δεν έχουν καμία σχέση με τα Πανεπιστήμια» (θέση που υπογράφεται από 165 καθηγητές των ΑΕΙ / «ΤΟ ΒΗΜΑ»).

Κατά παραγγελία

«Αυξήσεις - φωτιά στα παράβολα για τον έλεγχο ΙΧ από τα δημόσια ΚΤΕΟ αποφάσισε το υπουργείο Μεταφορών (...) Υπέρ των αυξήσεων αυτών πίεζαν φορτικά οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ΚΤΕΟ οι οποίοι θεωρούσαν ότι οι χαμηλότερες τιμές των δημοσίων λειτουργούσαν ως αντικίνητρο (...) Τελικά αυτό αποτελεί μόνο σύμπτωση ή πρόκειται για φωτογραφική απόφαση, αναρωτιέται το μέλος της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας κ. Β. Χρονόπουλος» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

Ψέματα λένε οι τσέπες...

«Για "κύμα ανατιμήσεων" που δεν επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας παρά την ...επιμονή ορισμένων κάνει λόγο τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας όσο και ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Παπαθανασίου» (η είδηση στην «ΑΥΡΙΑΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ