Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η γάγγραινα

Με το σύνθημα «πού είναι οι προσλήψεις κύριε υπουργέ;» υποδέχτηκαν χτες οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» τον υπουργό Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη που μαζί με τον υφυπουργό Γιώργο Κωνσταντόπουλο εγκαινίασαν το Τμήμα Αιματολογίας-Ογκολογίας (το οποίο έγινε με δαπάνη του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια η «ΦΛΟΓΑ»).

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι δεν ενοχλήθηκε απ' τη διαμαρτυρία των εργαζομένων και επανέλαβε την άποψή του, όταν γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος, να εξαιρεθούν οι προσλήψεις στο χώρο της Υγείας από το ΑΣΕΠ, χαρακτηρίζοντας γάγγραινα την ισχύουσα διαδικασία. Και αναφερόμενος στις προσλήψεις για στο «Αγία Σοφία» είπε ότι μέχρι τον Ιούνη του 2006 θα γίνουν 100 (δηλαδή 40 που χρωστά απ' το 2004, άλλες 30 απ' το 2005 κι άλλες 30 για το 2006), ενώ τα υπάρχοντα ήδη κενά είναι πολλαπλάσια.

Η γάγγραινα λοιπόν δε βρίσκεται μόνον ή κυρίως στην πράγματι χρονοβόρα ισχύουσα διαδικασία, αλλά πρωτίστως στην κυβερνητική πολιτική λιτότητας και στη λογική της απαλλαγής του κράτους από τις υποχρεώσεις του, που οδηγούν στην υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και στο πετσόκομμα των ανάλογων κονδυλίων και δαπανών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ